Volejbalisté na Němce nestačili, prohráli hladce ve třech setech

Ztrátu 0:5 v prvním setu ještě stáhli, přesto čeští volejbalisté nedokázali být Německu na ME vyrovnaném soupeřem, ve druhém zápase ve skupině prohráli ve třech setech.

Štětín/Polsko (Aktualizováno: 22:22 27. 8. 2017) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští volejbalisté okolo trenéra Nekoly

Čeští volejbalisté okolo trenéra Nekoly | Foto: Ota Bartovský / MAFRA | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Ani na třetím šampionátu po sobě se reprezentantům nepodařilo uhrát proti německému výběru set. Stejným výsledkem skončil vzájemný zápas také na ME před dvěma i čtyřmi lety.

Německo na úvod turnaje překvapilo vítězstvím 3:2 nad italskými obhájci bronzových medailí a s dvěma výhrami vede tabulku skupiny B. Češi jsou třetí za Itálií, s kterou se utkají v pondělí večer. Vítězové základních skupin postoupí přímo do čtvrtfinále, celky z druhých a třetích míst budou hrát osmifinále.

Začátek utkání se českému týmu nepovedl a Němci záhy vedli o pět bodů, Nekolovi svěřenci ale dokázali vyrovnat. Po hluché chvilce se však opět rozjel univerzál Grozer, který umí útočit 130 centimetrů nad sítí, a české bloky byly často bezmocné.

Brzy po začátku druhé sady přišel na dvorec Hadrava místo hrdiny úvodního zápasu proti Slovensku Fingera, ale německý tlak nezastavil. Soupeř bodoval z podání, dokázal zastavovat české útoky v poli, a už za stavu 10:2 bylo prakticky rozhodnuto.

Ve třetím dějství držela prostřídaná česká sestava krok nejdéle, ale německý celek jim i tentokrát ujel. Koncovku pak rozhodla série servisů druhého univerzála Hirsche a při mečbolu devatenáctý Grozerův bod.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme