Volejbalisté prohráli s Koreou 0:3 a Final Four bude bez nich

Čeští volejbalisté prohráli v předposledním utkání ve Světové lize v Haagu s Koreou 0:3 po setech 18:25, 25:27, 21:25 a přišli o šanci na postup do Final Four druhé divize. Asijský soupeř je v tomto ročníku porazil i podruhé, před dvěma týdny na turnaji v Soulu zvítězili Korejci 3:2.

Tento článek je více než rok starý.

Haag Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští volejbalisté prohráli s Koreou 0:3.

Čeští volejbalisté prohráli s Koreou 0:3. | Zdroj: ČTK
Svěřenci španělského kouče Miguela Falascy vyhráli předchozí zápasy s Portugalskem a Slovenskem hladce ve třech setech a páté vítězství v soutěži by je přiblížilo k postupující trojici, která ve Final Four doplní pořádající Austrálii. Jenže po prohře s Koreou je jasné, že o třetí pozici za Slovinskem a Nizozemskem se v přímém souboji v neděli utkají Čína a Japonsko.
 
Od poloviny první sady získal lépe bránící korejský výběr převahu a díky nebojácnému útoku pak uhrál i druhý set, přestože v závěru prohrával 21:23. Také třetí sada byla dlouho vyrovnaná, koncovku však opět ovládl asijský tým. Mečbol proměnil díky Bartošovu podání do autu.
 
Český tým má po osmi zápasech na kontě čtyři výhry a 12 bodů, ve dvanáctičlenné tabulce druhé divize mu patří šesté místo. Třetí Japonci jsou na tom o jedno vítězství a tři body lépe.
 
Posledním soupeřem českého týmu bude v neděli domácí Nizozemsko, které dnes zvítězilo nad Slovenskem 3:0. Před týdnem Nizozemci v Českých Budějovicích zdolali ve třech setech i český výběr. Tomu už v Haagu chybí smečař Donovan Džavoronok, jenž se připravuje s výběrem do 21 let na MS, které v Brně začne v pátek 23. června.
 
Turnaj Světové ligy volejbalistů v Haagu - 2. divize:
ČR - Korea 0:3 (-18, -25, -21)
Sestava a body ČR: Janouch, Hadrava 11, Beer 7, Holubec 6, Bartoš 2, Michálek 6, libero Pfeffer - Galabov, Finger 1, Sobotka 2, Zmrhal 4, Habr. Trenér: Falasca.
Nejvíce bodů Koreje: Čche Hong-sok 17, I Kang-won 11, Sin Jong-sok 10.
Rozhodčí: Carbajal (Urug.), Stahl (USA). Čas: 87 min.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme