Volejbalisté se s Českými Budějovicemi rozloučili úspěšně, hladce si poradili s Portugalskem

Čeští volejbalisté se s domácím prostředím rozloučili vítězstvím. V rámci druhé divize Světové ligy porazili v Českých Budějovicích Portugalsko 3:0 na sety. Závěrečná skupina se odehraje za týden v Nizozemsku, kde budou soupeři reprezentace domácí výběr, Jižní Korea a Slovensko.

České Budějovice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost českých volejbalistů po výhře nad Egyptem

Radost českých volejbalistů po výhře nad Egyptem | Zdroj: ČTK

Češi nedali Portugalcům šanci pořádně se dostat do zápasu. Bezpečně si tak došli pro vítězství. „Pomohli jsme si servisem, což je naše velké zbraň. Když jsme ho měli dobrý, zvládli jsme i obranu na síti," chválil v rozhovoru pro Radiožurnál nahrávač Jakub Janouch. „V útoku platilo, že ať už jsem nahrál komukoliv, tak mi složil balon. Vítězství 3:0, jsme spokojení," dodal.

Domácí hráči si o mnoho lépe přihrávali. Velkou zásluhu na tom měl smečař českobudějovického Jihostroje Petr Michálek, který spolu s liberem Danielem Pfefferem umožnili Jakubu Janouchovi pestře kombinovat. Bodově se prosazoval především Jan Hadrava.

Volejbalisté skončili ve čtyřčlenné skupině v Českých Budějovicích na druhém místě. V neděli porazili Portugalsko 3:0 na sety. Už dříve si poradili v tiebreaku s Egyptem a prohráli s Nizozemci. V celkovém pořadí patří svěřencům trenéra Falascy šesté místo z dvanácti týmů.

Hned příští týden je na programu další turnaj v Haagu, kde budou soupeři Čechů domácí Nizozemci, Slováci a Korejci. Tři nejlepší z dvanáctky druhodivizních týmů postoupí do Final Four, v němž doplní pořádající Austrálii.

Turnaj Světové ligy volejbalistů v Českých Budějovicích – 2. divize:
ČR – Portugalsko 3:0 (21, 21, 16)
Sestava: Janouch, Hadrava, Beer, Holubec, Bartoš, Michálek, libero Pfeffer – Zajíček, Habr. Trenér: Falasca.
Rozhodčí: Stahl (USA), Vera (Peru). Čas: 79 min. Diváci: 825.

Nizozemsko – Egypt 3:2 (-17, -19, 11, 18, 10)

Průběžné pořadí po 6 zápasech: 1. Slovinsko 5 vítězství/15 bodů, 2. Nizozemsko 4/12, 3. Japonsko 4/12...6. ČR 3/9.

Michal Sobotka, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme