Volejbalisté si poradili také se Švédy. V kvalifikaci ještě neztratili set

Čeští volejbalisté uspěli také ve druhém zápase kvalifikace na mistrovství světa. V Karlových Varech si ve třech setech poradili také se Švédskem a po dvou zápasech mají plný počet bodů. V pátek čeká volejbalisty utkání proti Španělsku.

Karlovy Vary Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští volejbalisté porazili Severní Irsko 3:0.

Čeští volejbalisté porazili Severní Irsko 3:0. | Zdroj: ČTK

Po středečním oddechovém zápase se Severními Iry čekal české volejbalisty větší test. Do cesty se jim postavili Švédové. Favorit ale potvrdil svou kvalitu a vyhrál ve třech setech. Jen jednou přitom dovolil soupeři nasbírat alespoň dvacet bodů.

Trenér české reprezentace Miguel Falasca netočil sestavou tak často, jako o den dříve. Národní tým přesto Švédům nedal šanci dostat se do zápasu. V prvním setu měl k dispozici hned pětici setbolů, ale využil už ten první. Na hlavním kůlu se prosadil talentovaný Džavoronok.

Průběh druhé sady byl ještě jednoznačnější. Český tým se k prvnímu a zároveň úspěšnému setbolu dostal ve chvíli, kdy měli Seveřané na kontě jen šestnáct bodů. Hadrava přitlačil na servisu a po úspěšném zákroku v poli zaútočil ze zadní pozice úspěšně českobudějovický smečař Michálek.

Ani v posledním setu favorit soupeře do hry příliš nepustil. Švédové se přesto přehoupli přes dvacet bodů. Jenže jejich nahrávač Nielsen poslal následující servis pouze do autu, a tak mohli svěřenci trenéra Falasca slavit druhý triumf ve skupině.

Vítězství řídil především devatenáctiletý Donovan Džavoronok, který měl na kontě šestnáct bodů. Z šestičlenné skupiny postoupí na mistrovství světa, které se v příštím roce koná v Itálii a Bulharsku, pouze vítěz. Čechy čeká třetí zápas ve skupině v pátek, kdy od osmi hodin večer hrají proti Španělsku.

Kvalifikace mistrovství světa volejbalistů v Karlových Varech - skupina F:

ČR - Švédsko 3:0 (19, 16, 20)
Rozhodčí: 
Dobrev (Bul.), Herbik (Pol.). Čas: 72 min. Diváci: 1000.
Sestava a body ČR: Janouch 3, A. Bartoš 2, Beer 7, Finger 8, Džavoronok 16, Holubec 10, libero Kryštov - Habr, Hadrava 2, Michálek 3, Šulista. Trenér: Falasca.

Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme