Volejbalisté v kvalifikaci o Ligu národů smetli Kubánce 3:0

Čeští volejbalisté zahájili kvalifikaci o účast v příštím ročníku Ligy národů překvapivě hladkou výhrou 3:0 nad Kubou. Svěřenci trenéra Michala Nekoly zvítězili na úvod turnaje šesti zemí v Portugalsku 25:19, 25:22 a 25:21 a ve čtvrtek mohou potvrdit postup do semifinále v utkání s Chile.

Matosinhos (Portugalsko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mužská volejbalová reprezentace

Mužská volejbalová reprezentace | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

„Předvedli jsme spolehlivý výkon. Celé utkání jsme tlačili servisem a velice slušně jsme bránili. Hlavně jsme hráli výborně na ztrátu, což byla nejdůležitější a klíčová dovednost, která nás dovedla k vítězství,“ řekl trenér Nekola.

Volejbalistky mají po výhře 3:1 nad Finskem v Evropské lize bronz

Číst článek

V Matosinhos měl český tým převahu hlavně na bloku a mírně i v útoku a těžil z chyb soupeře. První dva sety měly podobný průběh. Češi v jejich úvodu získali bodový polštář a vedení už nepustili. Jen ve druhé sadě se v jednu chvíli sedmibodové vedení smrsklo na pouhé dva body, ale koncovku Nekolovi svěřenci zvládli, byť proměnili až třetí setbol.

Ve třetí sadě se Kubánci drželi v kontaktu delší dobu, ale pak Češi třemi body za sebou odskočili na 18:14. Soupeř se ještě vzchopil a vyrovnal na 20:20, ale pak už mu český tým umožnil získat jen bod a hned při prvním mečbolu zápas ukončil.

„Jsme rádi za vítězství ve třech setech, protože turnaj bude dlouhý a každý ušetřený set je dobrý. Ve všech setech jsme vedli a usnadnili jsme si práci. Kubánci nám pomohli chybami,“ řekl kapitán a nahrávač týmu Jakub Janouch.

V druhé skupině hrají domácí výběr, Estonsko a Kazachstán. Vždy dva týmy postoupí do semifinále a jeho vítězové se utkají o jediné volné místo v Lize národů, nástupci Světové ligy. Český tým hraje kvalifikaci díky nedávné účasti ve finále Evropské ligy.

Kvalifikace volejbalistů o postup do Ligy národů v Matosinhos (Portugalsko):
Skupina B:

ČR - Kuba 3:0 (19, 22, 21)
Čas: 76 min. Diváci: 523.
Sestava ČR: Finger 18, Džavoronok 12, Zajíček 10, Janouch, Michálek 5, Sobotka 7, libero Moník - Hadrava 1, P. Bartoš. Trenér: Nekola.
Nejvíce bodů Kuby: Guttiérez 24, Hernández 6.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme