Volejbalisté vstoupili do mistrovství Evropy vítězně, v důležitém zápase porazili Slovensko 3:1

Zřejmě klíčový krok v boji za postupem udělala česká volejbalová reprezentace na mistrovství Evropy v Polsku. Na úvod šampionátu porazili Slovensko 3:1 na sety.

Tento článek je více než rok starý.

Štětín/Polsko (Aktualizováno: 20:28 25. 8. 2017) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští volejbalisté na kvalifikace v Karlových Varech

Čeští volejbalisté na kvalifikace v Karlových Varech | Foto: Kubeš Slavomír | Zdroj: ČTK

Od prvních míčů vytvářeli Češi na slovenský tým, s kterým na ME ještě nikdy neprohráli, ohromný tlak výborným podáním. Nahrávač Janouch v úvodu setu rozehrál všechny útočníky, dařilo se především Džavoronokovi a Fingerovi, kteří se prosazovali svými tvrdými údery.

V druhém setu při podání blokaře Kohúta se dostala slovenská reprezentace do pětibodového trháku (9:4). Čeští volejbalisté se pustili do stíhací jízdy, jejíž hlavní postavou byl univerzál Finger, který bezchybně útočil. České mužstvo dokázalo srovnat krok, v napínavé koncovce mělo dokonce tři setboly, ale nakonec se radoval soupeř.

Těsně prohraná koncovka ale národní tým nepoložila. Do třetího setu vstoupil opět agresivně na servisu a přidal také bodové bloky, které ve druhém dějství chyběly. Za stavu 17:11 pro český výběr radil slovenský trenér svým hráčům, aby pořádně "solili" servis. Ti se ale za koncovou čárou dopouštěli řady chyb a usnadnili Čechům zisk třetí sady. Třemi přímými body z podání ji ukončil Džavoronok.

Ve čtvrtém setu se Čechům podařilo zachytit v poli nebo blokem útoky Slováků a utekli až na sedmibodový rozdíl (18:11). I když soupeř mohutně střídal, česká reprezentace pod Janouchovou taktovkou zvládla veledůležitý duel s ohledem na postup ze skupiny bez ztráty bodu.

Po duelu s Německem čeští hráči uzavřou základní část utkáním se spolufavority turnaje Italy, kteří obhajují evropský bronz a získali stříbro na loňských olympijských hrách v Riu de Janeiro. Vítězové skupin postoupí přímo do čtvrtfinále, celky z druhých a třetích míst budou hrát osmifinále.

Mistrovství Evropy volejbalistů v Polsku:
Skupina B:
ČR - Slovensko 3:1 (19, -28, 16, 17)
Rozhodčí: Murulo (Est.), Partiainen (Fin.). Čas: 108 min. Diváci: 2340.
Sestava a body ČR: Janouch 1, Finger 18, Beer 3, Holubec 7, Džavoronok 14, Michálek 10, libero Kryštof - Hadrava, Galabov. Trenér: Nekola.
Nejvíce bodů Slovenska: Chrtianský 13, Kohút 11, Mlynarčík 10.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme