Volejbalistkám nevyšel ani druhý zápas. S Bulharskem uhrály jen set

Ani druhý zápas v dodatečné kvalifikaci na mistrovství světa českým volejbalistkám nevyšel. V Rotterdamu po Belgii nestačily ani na Bulharsko a jejich naděje na postup tak výrazně klesly.

Tento článek je více než rok starý.

Rotterdam Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volejbalistka Helena Havelková

Volejbalistka Helena Havelková | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Českou ofenzivu znovu táhla Aneta Havlíčková, která zapsala celkem 22 bodů – čtvrtinu z celkového počtu získaných míčů. Nejblíže k její podpoře byla s 11 body Helena Havelková. Češkám se vydařil především úvodní set, ve kterém si vytvořily už při druhém technickém oddechovém čase čtyřbodový náskok. První sadu nakonec ovládly 25:18.

Zřejmě největší zlom nastal ve druhém setu. Ve vyrovnané sadě se totiž svěřenkyně trenéra Zdeňka Pommera dostaly dokonce k setbolu, jenže ho nevyužily. Naopak Bulharky hned svůj první využily.

Třetí set reprezentantkám nevyšel. Bulharky nepotřebovaly ani půl hodinu a Češky v něm porazily 25:16. Ve čtvrté sadě se volejbalistky vrátily do zápasu. Set se dlouho přeléval. Po přímém bodu Havlíčkové vedly Češky 18:16. Ve zbytku setu ale uhrály jen tři míče.

Za stavu 20:20 uhrálo Bulharsko čtyři balony v řadě, čímž se přiblížilo vítězství. Porážku ještě oddálila smeč Havelkové, ale druhý mečbol už Bulharky zužitkovaly.

Po dvou zápasech mají Češky na kontě jeden bod. Prohrály však s Belgií i Bulharskem. Tedy týmy, které měly být největšími konkurentkami v boji o druhé místo. Favoritkami zůstávají domácí Nizozemky.

Kvalifikace mistrovství světa volejbalistek – evropská baráž v Rotterdamu:
ČR – Bulharsko 1:3 (18, -24, -16, -21)
Rozhodčí: Burkiewicz (Pol.), Simićová (Srb.). Čas: 113 minut. Diváci: 800.
Sestava a body ČR: Havlíčková 22, Nachmilnerová 6, Purchartová 7, Mlejnková 8, Havelková 11, Vincourová 3, libero Dostálová – Kossanyiová 4, Kohoutová 1, Válková, Strušková 3, Kojdová. Trenér: Pommer.
Nejvíce bodů Bulharska: Vasilevová 19, Rabadžievová a Dimitrovová po 15.

Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme