Volejbalistky mají po výhře 3:1 nad Finskem v Evropské lize bronz

České volejbalistky zdolaly v zápase o bronzové medaile v Evropské lize Finsko 3:1 po setech 25:17, 28:26, 25:27 a 25:21. Svěřenkyně trenéra Zdeňka Pommera splnily v Budapešti roli favoritek, s výjimkou prvního setu ale musely o vítězství s houževnatými soupeřkami tvrdě bojovat. Ve třetím setu české volejbalistky neproměnily tři mečboly. Ve finále se od 20:00 střetne domácí Maďarsko s Bulharskem.

Tento článek je více než rok starý.

Budapešť Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České volejbalistky po vítězství nad Běloruskem

České volejbalistky. | Foto: Václav Pancer | Zdroj: ČTK

Na výkonu českého týmu se částečně podepsala čtvrteční semifinálová prohra s Maďarskem, která znamenala konec nadějí na účast v kvalifikaci o Ligu národů. Postup do turnaje, který se odehraje v příštím týdnu v peruánské metropoli Limě, si vybojovali oba finalisté z Budapešti. Letošním bronzem z Evropské ligy české reprezentantky navázaly na zlaté medaile z roku 2012.

Volejbalistky si kvalifikaci o Ligu národů nezahrají. V semifinále Evropské ligy podlehly Maďarkám 3:0

Číst článek

Trenér Pommer sáhl oproti předcházejícímu duelu v základní sestavě ke dvěma změnám, když Andreu Kossányiovou s Veronikou Struškovou nahradily Eva Hodanová s Kateřinou Holáskovou. Finky v prvním setu udržely vyrovnané skóre do stavu 13:13, ve druhé polovině ale přenechaly iniciativu soupeřkám.

Ve druhém setu se hra vyrovnala, Seveřanky se vzchopily k odporu. V dramatické koncovce nevyužilo Finsko dva setboly, naopak český tým třetí možnost proměnil.
V následujícím setu měly české volejbalistky ve hře velké výkyvy. Získaly šestibodový náskok (15:9), který ale dovolily soupeřkám zlikvidovat. V koncovce vedly 24:21, ale ani tuto výhodu neproměnily. Sadu prohrály a pomohly Finkám vrátit se do zápasu.

Také ve čtvrtém setu, který přinesl přetahovanou o každý míč, měl český tým opět náskok 24:21. Tentokrát už ale Finkám svěřenkyně trenéra Pommera zvrat nepovolily. Hlavní oporou českého týmu byla Michaela Mlejnková s 25 body, Hodanová si připsala 19 bodů.

Final Four Evropské ligy volejbalistek v Budapešti:
O 3. místo:

ČR - Finsko 3:1 (17, 26, -25, 21)
Rozhodčí: Nederhoed (Niz.), Cambré (Belg.). Čas: 109 min. Diváci: 700.
Sestava a body ČR: Holásková 14, Valková 4, Hodanová 19, Purchartová 7, Toufarová 13, Mlejnková 25, libero Dostálová - Baumruková, Kopáčová, Orvošová. Trenér: Pommer.
Nejvíce bodů Finska: Karhuová 17, Vilponenová, Pihlajamäkiová a Öhmanová po 13.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme