Volejbalistky se výhry na mistrovství světa znovu nedočkaly, podlehly i Číně a přišly o šanci na postup

České volejbalistky na mistrovství světa trápily favorizovanou Čínu, ale prohrály 0:3 po setech 19:25, 22:25 a 25:27. Následně ztratily šanci na postup ze základní skupiny D, protože Argentina večer udolala Kolumbii 3:2 na sety. Zápasem proti Kolumbii se české hráčky v sobotu s turnajem rozloučí.

Arnhem (Aktualizováno: 20:46 30. 9. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České volejbalistky na mistrovství světa

České volejbalistky na mistrovství světa | Zdroj: Profimedia

Po středeční porážce s Argentinou, která výrazně zkomplikovala českému týmu cestu na postupové čtvrté místo, trenér Jannis Athanasopulos pozměnil základní sestavu. Na smeči nastoupila místo kapitánky Andrey Kossányiové prostějovská Petra Faltínová.

V týmu na sebe nekřičíme, uklidňují volejbalistky Valková s Digrinovou. Těší se hlavně na duel s Brazílií

Číst článek

„Bylo to asi vidět hlavně u jedničky, která když to dostala, tak si s balonem pohraje a kam chce, tam ho víceméně umístí. První set jsme chvíli koukaly, že to tady bude lítat takhle, pak jsme si na to ale navykly a dělaly jim problémy, že to neměly tak jednoduché,“ komentovala pro Radiožurnál Sport výkon českého týmu Veronika Dostálová.

Asijský tým vstoupil do zápasu razantně a rychle vedl 4:0. Český celek se pak chytil a předváděl odvážný volejbal.

Od druhé sady bylo utkání absolutně vyrovnané. V útoku na obhájkyně bronzových medailí Číňanky platily zejména univerzálka Gabriela Orvošová, která nasbírala 20 bodů, a blokařka Pavlína Šimáňová. V čínském dresu se v rozhodujících chvílích činila více než dvoumetrová blokařka Jüan Sin-jüe.

Trenér českých volejbalistek Giannis Athanaosopoulos

„Plán byl takový, že budu sestavu měnit a měl jsem v úmyslu dát více do hry Simonu Bajusz anebo jsem chtěl víc zapojit Evu Hodanovou. Ale utkání bylo velmi vyrovnané a koučování není o tom, že se držíte nějaké šablony. I jsem se bavil s asistenty, jestli mám do třetího setu něco změnit, ale věřil jsem hráčkám, které utkání začaly a myslím, že jim to jenom pomůže a zvedne sebevědomí.“

Druhá sada dospěla do vyrovnané koncovky, ale od stavu 22:22 bodovaly Číňanky třikrát za sebou. Poslední dva míče patřily jejich kapitánce Jüan Sin-Jüe. Ta nejprve sklepla příliš dlouhý příjem od Mlejnkové a pak zablokovala Faltínovou.

Také třetí sada byla vyrovnaná. České volejbalistky v ní s přispěním několika čínských chyb v útoku vedly 16:12, jenže favoritky se dotáhly a rozhodovalo se v závěru. České hráčky odvrátily dva mečboly, ale k setbolu se znovu nedostaly a Číňanky při třetím mečbolu zápas ukončily.

Zatímco Čína ani ve čtvrtém zápase na mistrovství světa neztratila set, české volejbalistky stále mají na kontě jen uhrané sady proti Brazílii a Argentině. S Kolumbií se utkají v sobotu od 18 hodin.

Mistrovství světa volejbalistek v Nizozemsku a Polsku:

Skupina D (Arnhem):

Čína - Česko 3:0 (19, 22, 25)

Rozhodčí: Sokolová (Pol.), Mjoiová (Jap.).

mij Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme