Volejbalistky porazily Kypr 3:0 a mají šanci na baráž

České volejbalistky zakončily ve Varšavě kvalifikační turnaj o postup na mistrovství světa výhrou 3:0 nad Kyprem po setech 25:18, 25:14 a 25:15.

Tento článek je více než rok starý.

Varšava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České volejbalistky (ilustrační foto)

České volejbalistky (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

Svěřenkyně trenéra Zdeňka Pommera se posunuly na druhé místo v tabulce, které znamená účast v červencové baráži. Postupovou pozici udrží v případě, že dosud neporažené Srbsko zvítězí ve večerním duelu nad domácím Polskem. Srbky zatím neztratily ani set.

Po sobotním dramatickém vítězném souboji s Polskem (3:2) dnes představoval Kypr pro český tým mnohem snazší cestu k úspěchu. Kouč Pommer nechal v základní sestavě z posledního utkání pouze smečařské opory Anetu Havlíčkovou, Michaelu Mlejnkovou, blokařku Veroniku Struškovou a na liberu Julii Kovářovou.

Češky od úvodních míčů plnily roli favorita a v každém setu preciznější hrou navyšovaly náskok. Soupeřky dostaly pod tlak servisem i pestřejší útočnou hrou. Nejlepší z českých hráček byla blokařka Iva Nachmilnerová s 10 body, po osmi bodech přispěly k vítězství Havlíčková, blokařka Kateřina Kohoutová a smečařka Petra Kojdová.

Vítězové šesti skupin postoupí na MS přímo, celky z druhých míst absolvují baráž. Šampionát se uskuteční příští rok na přelomu září a října v Japonsku.

Kvalifikace mistrovství světa volejbalistek - skupina B ve Varšavě:
ČR - Kypr 3:0 (18, 14, 15)
Rozhodčí: Goren (Izr.), Bernström (Švéd.). Čas: 65 min. Diváci: 120.
Sestava a body ČR: Kossányiová 4, Nachmilnerová 10, Havlíčková 8, Mlejnková 5, Strušková 2, Smutná 1, libero Kovářová - Kohoutová 8, P. Kojdová 8, Toufarová 6, libero Dostálová. Trenér: Pommer.
Nejvíce bodů Kypru: Zembylaová 8, Iordanusová 6, Chatzikonstantaová 5.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme