Volejbalistky si pohrály s Islandem. Klíčový duel je čeká v sobotu s domácím Polskem

České volejbalistky ve svém třetím vystoupení v kvalifikačním turnaji o postup na mistrovství světa v příštím roce deklasovaly za necelou hodinu Island 3:0 po setech 25:6, 25:7 a 25:13. Svěřenkyně trenéra Zdeňka Pommera si ve skupině B ve Varšavě po středeční porážce se Srbskem připsaly druhou výhru.

Tento článek je více než rok starý.

Varšava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České volejbalistky (ilustrační foto)

České volejbalistky (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

Po pátečním volnu v sobotu večer čeká české volejbalistky zápas s domácím Polskem, který bude klíčový v boji o druhé místo znamenající účast v baráži.

Souboj s Islandem připomínal od úvodních míčů hru kočky s myší. České volejbalistky převyšovaly soupeřky zcela suverénně ve všech činnostech. Snaživé Islanďanky nestačily čelit tlaku a body si většinou připisovaly jen po nevynucených chybách českého týmu.

„Island je sympatický tým. My jsme dnes byli lepší a je velmi důležité, že jsme udrželi koncentraci po celý zápas. Teď už se budeme připravovat na zápas s Polskem," řekl trenér Pommer.

V prvních dvou setech nedovolily české volejbalistky soupeřkám dostat se přes desetibodovou hranici. V exhibici pokračovaly i ve třetím setu. Teprve v jeho závěru polevily a umožnily alespoň částečně Islandu korigovat 13 body výsledek. Bodově se nejvíce v českém týmu dařilo Karolíně Bednářové, která si připsala 14 bodů, Kateřina Kohoutová se zasloužila o 10 bodů.

„Jsem ráda, že jsme to zvládly s tímto výsledkem. Tyto zápasy nejsou jednoduché. Musí se k nim přistoupit koncentrovaným výkonem a zkusit hrát svoji hru. Jsem ráda, že jsme to zvládly celkem rychle. Máme prostor na odpočinek a přípravu na sobotní zápas, který bude asi nejdůležitější," uvedla kapitánka Aneta Havlíčková.

Skupinu vede bez ztráty setu favorizované Srbsko, které v úvodním utkání dnešního programu porazilo Kypr hladce 3:0. Vítězové skupin postoupí přímo na MS, celky z druhých míst absolvují červencovou baráž. Světový šampionát se uskuteční příští rok na přelomu září a října v Japonsku.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme