Volejbalisty čeká favorizované Německo. Určitě nás nepodcení, varuje libero Kryštof

Čeští volejbalisté se ve Štětíně připravují na druhý zápas mistrovství Evropy. V souboji se silným Německem se pokusí navázat na výhru nad Slováky. Už od nedělního rána budou myšlenky českých reprezentantů patřit výhradně souboji s jedním z nejlepších světových týmů.

Štětín Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V akci libero české volejbalové reprezentace Martin Kryštof.

V akci libero české volejbalové reprezentace Martin Kryštof. | Foto: Slavomír Kubeš | Zdroj: ČTK

Celý den bude pro české volejbalisty hodně dlouhý. Dopoledne je čeká trénink, později video, lehký oběd a krátký odpočinek před zápasem. „Každý se zařídí podle sebe. Někomu vyhovuje, že si dá dvacet,“ má jasno o svém předzápasovém programu blokař Marek Beer.

Přehrát

00:00 / 00:00

České volejbalisty čeká druhé vystoupení na mistrovství Evropy

Podobně si dopřeje odpolední klid libero Martin Kryštof. Ten zná Němce možná nejlépe ze všech českých volejbalistů. Osm let hrál bundesligu. Nedělní soupeř bude favoritem a rozhodně se z jeho strany nedá podle Kryštofa očekávat ani náznak podcenění.

„Němci jsou detailisté. Porazili Italy a pomýšlí na první místo ve skupině, aby si usnadnili cestu do čtvrtfinále,“ prozrazuje pro Radiožurnál české libero. Záležet bude na maličkostech. Momentální formě, dodržování taktických pokynů. „A jak nám sedne den. Můžeme hrát uvolněně. Němci nám několikrát vzali vítr z plachet. Snad to teď bude naopak,“ přeje si Kryštof.

Čeští reprezentanti budou favoritovi čelit od 20:30 ve štětínské Azoty Areně. Češi zatím vedou skupinu B o bod před Německem. Třetí je Itálie. Přímo do čtvrtfinále jde jen vítěz skupiny, další dva týmy budou o pozici v nejlepší osmičce bojovat v play off.

Kamil Jáša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme