Volejbalovému Kladnu se rozpadl kádr. Fortuník hledá nové hráče v zahraničí i rodině

Volejbalisté Kladna získali v minulé sezoně stříbrné medaile v nejvyšší domácí soutěži a vyhráli Český pohár. Jenže úspěšný tým se trenéru Milanu Fortuníkovi skoro celý rozpadl.

Tento článek je více než rok starý.

Kladno Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Finalisté volejbalové extraligy se z Kladna rozprchli do celého světa. Kouč Milan Fortuník (vlevo) skládá nový kádr

Finalisté volejbalové extraligy se z Kladna rozprchli do celého světa. Kouč Milan Fortuník (vlevo) skládá nový kádr | Foto: Facebookový profil VK Kladno

„Bohužel se nám úspěšná sestava v podstatě kompletně rozpadla. Odchází nahrávač Daan van Haarlem, velká hvězda, která si tady za dva roky vybudovala výbornou pozici. Odchází i Dirk Sparidans, Matti Hietanen i druhý nahrávač Renaud Dillien," vypočítává pro Radiožurnál odchody trenér a spolumajitel klubu Milan Fortuník.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kdo bude hrát v příští sezoně za Volejbalové Kladno? Posily zjišťoval Petr Kadeřábek

V klubu nebude pokračovat ani Filip Křesťan, který jako nejúdernější hráč volejbalové extraligy odchází do Českých Budějovic.

Právě v těchto dnech tak Kladno testuje nové hráče, kteří by měli nahradit hvězdy minulé sezony. A znovu by chtělo přivést zahraniční posily. Nahrávače vyhlíží na Slovensku, v Polsku či ve Španělsku. Univerzála vybírá v Německu, Polsku, Estonsku a Španělsku.

Jenže zahraniční posily přijdou klub na velké peníze, a tak v dalším doplňování kádru musí v Kladně naopak šetřit. „Sáhneme do českých vod. Na libero angažovali Milana Moníka, ten byl statisticky nejúspěšnější přihravač české extraligy. Na post libera se těší, i když hrál v Benátkách smečaře."

Na postu druhého nahrávače bude s velkou pravděpodobností působit trenérův syn Ondřej. „Vrací se do volejbalu a tam je to výrazná úspora, protože jestli mu jako otec budu dávat nějakou odměnu, tak hodně malou," usmívá se Milan Fortuník.

Když se připočte příchod dvou reprezentantů, blokaře Vladimíra Sobotky a smečaře Petra Šulisty, nemohou mít kladenští před nadcházející sezonou nízké cíle.

„Pokud se povede nahrávač a univerzál, tak si myslím, že je v našich silách hrát semifinále. Možná se mýlím a někdo bude považovat můj plán za hodně nadsazený, já ho jako nadsazený nevidím," předpovídá Milan Fortuník.

Petr Kadeřábek, VM Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme