‚Nazdar!‘ Prahou prošly tisíce Sokolů, zahájili 16. všesokolský slet

V Praze začíná tradičním průvodem 16. všesokolský slet. Do metropole se sjeli cvičenci z různých koutů republiky i ze zahraničí a celý program vyvrcholí ve čtvrtek a v pátek na stadionu fotbalové Slavie.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Veřejná cvičení jsou už od 19. století vrcholem tělovýchovné činnosti Sokola a stejně tomu bude i letos při hromadných skladbách v pražském Edenu 5. a 6. července. Celostátnímu Všesokolskému sletu tradičně předcházejí slety regionální.

Praha se chystá na XVI. všesokolský slet, Sokolové nacvičují i společnou československou sestavu

Číst článek

„Cvičím už odmalička. Pocházím z Hradce a s maminkou jsme cvičily spartakiádu, teď jsem ráda, že můžu i na slet. Teď tu mám malou a je to kouzelné, když to vidím," vypráví Radiožurnálu Kateřina Šmídová na krajském sletu v Pardubicích, která se připravuje se svou dvouletou dcerou na XVI. všesokolský slet - kde budou obě součástí hromadné skladby Méďové.

V Edenu se po šesti letech představí Sokolové napříč všemi věkovými kategoriemi a zájem o cvičení neklesá.

„Když se dívám, tak se zvyšuje hlavně u mladších u starších žáků. Určitě tam je větší zájem,“ odhaduje Oldřich Loubal z Jevíčka. Od historicky prvního Všesokolského sletu uběhlo už 136 let.

Ten aktuální začal v 10 hodin průvodem Prahou, který vyrazil z Václavského náměstí a přes Národní třídu a Smetanovo nábřeží dorazil  na Staroměstské náměstí.

Organizátoři na pochodu čekali asi 13 tisíc lidí a pochod se dotknul i městské hromadné dopravy, když odklonil linky tramvajové 2, 9, 17, 18, 22 a 23. 

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme