Horskou etapu Vuelty vyhrál Dán Fuglsand. Průběžný lídr Roglič setřásl Valverdeho a navýšil své vedení

Slovinský cyklista Primož Roglič setřásl v horské 16. etapě Vuelty největšího soupeře Alejandra Valverdeho ze Španělska a zvýšil svůj náskok v průběžném pořadí. Pro etapové vítězství si po 144,4 kilometru dojel Dán Jakob Fuglsang.

Tento článek je více než rok starý.

Alto de La Cubilla/Španělsko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dán Jakob Fuglsang vyhrál horskou 16. etapu španělské Vuelty

Dán Jakob Fuglsang vyhrál horskou 16. etapu španělské Vuelty | Foto: Javier Lizon | Zdroj: ČTK/EFE

Roglič za sebou nechal Valverdeho v závěrečném stoupání na Alto de La Cubilla a poté, co vytvořil silnou skupinku s krajanem Tadejem Pogačarem a Kolumbijcem Miguelem Ángelem Lópezem, na mistra světa najel 23 sekund.

Američan Kuss vyhrál 15. etapu španělské Vuelty. Lídr Roglič odolal nástupu Valverdeho

Číst článek

V celkovém pořadí bývalý slovinský skokan na lyžích vede před Valverdem o 2:48 minuty a směřuje za prvním triumfem na jedné z Grand Tour. Třetí je s odstupem 3:42 minuty Pogačar.

Z vítězství se ve výšce 1960 metrů nad mořem radoval Fuglsang, jenž si ve 34 letech dojel pro první výhru na jednom ze tří největších etapových závodů. Zkušený jezdec Astany se prosadil ze čtrnáctičlenné skupiny uprchlíků a o 20 sekund porazil nejbližšího pronásledovatele Taa Geoghegana Harta z Británie.

Roglič v červeném dresu lídra dojel šestnáctý se ztrátou šesti minut. Jediný český účastník závodu Zdeněk Štybar obsadil 59. pozici s odstupem 15:45 minuty.

V úterý je druhý volný den a ve středu Vuelta pokračuje letošní nejdelší etapou na 219,6 km, jež by měla sedět spurtérům.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme