Druhou etapu Vuelty vyhrál Kolumbijec Quintana. Štybar dojel dvacátý

Druhou etapu cyklistické Vuelty vyhrál po sólovém úniku Kolumbijec Nairo Quintana, vítěz poslední Grand Tour sezony z roku 2016. Červený trikot lídra získal Ir Nicolas Roche, jenž dojel v Calpe po 199,6 km druhý.

Tento článek je více než rok starý.

Calpe (Španělsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cyklistický závod Vuelta (ilustrační foto)

Cyklistický závod Vuelta (ilustrační foto) | Foto: Antonio Navia | Zdroj: Reuters

Devětadvacetiletému Quintanovi se tři kilometry před koncem kopcovité etapy povedlo uniknout ze šestičlenné skupiny a do cíle si vytvořil pětisekundový náskok.

Na Vueltě bude chybět řada hvězd, jediný Čech na startu Štybar chce zopakovat triumf v etapě

Číst článek

Třetí za Rochem dojel favorit na celkové vítězství Slovinec Primož Roglič, jemuž se podařilo vymazat téměř veškerou ztrátu ze sobotní týmové časovky, v níž se zamotal se svými kolegy z Jumbo-Visma do hromadného pádu.

V červeném jedoucí lídr závodu Miguel Ángel López z Kolumbie z týmu Astana, jenž sobotní časovku ovládl, dnes dokončil etapu ve skupině s odstupem 37 sekund a klesl na pátou pozici. Roche vede před Quintanou o dvě sekundy, třetí je s odstupem osmi sekund další Kolumbijec Rigoberto Urán.

Jediný český účastník Vuelty Zdeněk Štybar dojel dvacátý se ztrátou 1:36 minuty a v celkovém pořadí, jež není ve Španělsku jeho cílem, klesl na 19. pozici.

Pondělní třetí etapa končí po 188 km v Alicante a nabídne dvě stoupání třetí kategorie a dvě sprinterské prémie.

Cyklistický závod Vuelta - 2. etapa (Benidorm - Calpe, 199,6 km):

1. Quintana (Kol./Movistar) 5:11:17, 2. Roche (Ir./Sunweb), 3. Roglič (Slovin./Jumbo-Visma), 4. Urán (Kol./EF Education First), 5. Aru (It./SAE Team Emirates) všichni -5, 6. Nieve (Šp./Mitchelton-Scott) -8, 7. Higuita (Kol./EF Education First), 8. Pogačar (Slovin./SAE Team Emirates), 9. Aranburu (Šp./Caja Rural-Seguros RGA), 10. Valverde (Šp./Movistar) všichni -37, ...20. Štybar (ČR/Deceuninck-Quick-Step) -1:36.

Průběžné pořadí:
1. Roche 5:26:12, 2. Quintana -2, 3. Urán -8, 4. Nieve -22, 5. López (Kol./Astana) -33, 6. Roglič -36, 7. Kelderman (Niz./Sunweb) -38, 8. Higuita -40, 9. Formolo (It./Bora-hansgrohe), 10. Majka (Pol./Bora-hansgrohe) oba -46, ...19. Štybar -1:32.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme