Jakobsen porazil na Vueltě ve spurtu Bennetta a překazil mu double. Dál vede Roche

Nizozemský cyklista Fabio Jakobsen vyhrál na Vueltě sprinterský dojezd 4. etapy a v těsném souboji překazil double vítězi pondělního spurtu Samu Bennettovi z Irska. Celkově dál vede další Ir Nicolas Roche, který má stále dvousekundový náskok před Kolumbijcem Nairem Quintanou.

Tento článek je více než rok starý.

El Puig (Španělsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nizozemský cyklista Fabio Jakobsen (uprostřed) vyhrál na Vueltě sprinterský dojezd 4. etapy a v těsném souboji překazil double vítězi pondělního spurtu Samu Bennettovi z Irska

Nizozemský cyklista Fabio Jakobsen (uprostřed) vyhrál na Vueltě sprinterský dojezd 4. etapy a v těsném souboji překazil double vítězi pondělního spurtu Samu Bennettovi z Irska | Zdroj: Profimedia

Závěr 177 kilometrů dlouhé rovinaté etapy zpestřil pokus Rémiho Cavagny o únik. Francouzský jezdec stáje Deceuninck-Quick Step zaútočil necelých šest kilometrů před cílem, kdy si týmy začínaly chystat pozice pro závěrečný spurt.

Peloton ho dostihl 1200 metrů před cílem, belgická stáj ale nakonec přece jen slavila. Spurt Jakobsenovi tentokrát rozjel Argentinec Maximiliano Richeze. Zdeněk Štybar, který se v koncovce angažoval v předchozí etapě, tentokrát dojel až na chvostu hlavního pole na 104. místě. Celkově se český cyklista posunul na 18. příčku.

Závod už skončil pro jednoho z favoritů Stevena Kruijswijka. Nizozemský jezdec stáje Jumbo-Visma, třetí muž letošní Tour de France, odstoupil v průběhu 4. etapy kvůli bolestem kolena. To si zranil v úvodní časovce družstev, v níž jeho tým kvůli louži na trati z prasklého bazénku skončil na zemi.

🧐 ¡Un sprint más que ajustado! / Wow! That was close! 😯 #LaVuelta19

↔️ @Fabio Jakobsen vs @Sam Bennett

18:01 – 27. 08. 2019

66 223

Cyklistický závod Vuelta - 4. etapa (Cullera - El Puig, 177 km):
1. Jakobsen (Niz./Deceuninck-Quick Step) 4:04:16, 2. Bennett (Ir./Bora-hansgrohe), 3. Walscheid (Něm./Sunweb), 4. Gaviria (Kol./SAE Team Emirates), 5. Mezgec (Slovin./Mitchelton-Scott), 6. Sarreau (Fr./Groupama-FDJ), 7. Sajnok (Pol./CCC), 8. Boasson Hagen (Nor./Dimension Data), 9. Aberasturi (Šp./Caja Rural-Seguros), 10. Molano (Kol./SAE Team Emirates), ...104. Štybar (ČR/Deceuninck-Quick Step) všichni stejný čas.
Průběžné pořadí:
1. Roche (Ir./Sunweb) 13:55:30, 2. Quintana (Kol./Movistar) -2, 3. Urán (Kol./EF Education First) -8, 4. Nieve (Šp./Mitchelton-Scott) -22, 5. López (Kol./Astana) -33, 6. Roglič (Slovin./Jumbo-Visma) -35, 7. Higuita (Kol./EF Education First) -37, 8. Kelderman (Niz./Sunweb) -38, 9. Formolo (It./Bora-hansgrohe), 10. Majka (Pol./Bora-hansgrohe) oba -46, ...18. Štybar -1:32.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme