Vzájemné zápasy mi nevyhovovaly, vzpomíná Kolocová. Se Slukovou se potkala před domácím mistrovstvím

Výrazně zpopularizovaly beachvolejbal v Česku. Zazářily na olympijském turnaji v Londýně, kde skončily páté. Pak se ale Markéta Nausch Sluková a Kristýna Hoidarová Kolocová ve zlém rozešly. Dnes se ale znovu setkaly na tiskové konferenci před mistrovstvím republiky, kde budou stát na opačných stranách kurtu.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kristýna Hoidarová-Kolocová dnes hraje s Michalou Kvapilovou

Kristýna Hoidarová-Kolocová dnes hraje s Michalou Kvapilovou | Foto: David Prouza | Zdroj: Český rozhlas

„Ze začátku mi ty zápasy nevyhovovaly, nebyla jsem s tím úplně v pohodě. Teď už je to mnohem lepší, s Míšou hrajeme svojí hru, soustředíme se samy na sebe. V tuhle chvíli je to půl napůl, už spolu dva roky netrénujeme, takže je to jako souboj jakýchkoli dobrých týmů,“ přemýšlí Kristýna Hoidarová-Kolocová.

Na oslavy nebyl čas. Po evropském stříbru se Kolocová s Kvapilovou chystají na Světovou sérii

Číst článek

Příběh Markéty Nausch-Slukové a Kristýny Hoidarové-Kolocové zaujal právě tím, že nešlo jen o sportovní partnerky, ale i o kamarádky v obyčejném životě. Sluková s Kolocovou se spolu znaly už od základní školy, po velkém olympijském úspěchu a dvou triumfech na turnajích Světové série ale přišla krize.

Tehdy došlo k výkonnostní stagnaci, kterou Markéta Nausch-Sluková vyřešila tak, že se s Kristýnou Hoidarovou-Kolocovou rozešla. A později vytvořila dvojici s Barborou Hermannovou. Hoidarová-Kolocová si aktuální spoluhráčku Michalu Kvapilovou našla až po půl roce.

Mistrovství republiky se koná ve Strašnicích

Atmosféra na tiskové konferenci nebyla, alespoň mezi bývalými spoluhráčkami, nijak vřelá. Obě seděly sice u jednoho stolu, ale dál od sebe a opravdu nepřipomínaly vysmátou dvojici z roku 2012. Nakonec se alespoň společně postavily před fotografy. Bylo ale znát, že ty vztahy nejsou ideální.

„Tohle už je za námi a není vůbec potřeba se k tomu vracet. Obě už jsme řekly, co jsme chtěly,“ odpověděla na dotaz Radiožurnálu Markéta-Nausch Sluková

Obě plážové volejbalistky hrají dnes s jinými partnerkami na mistrovství republiky jsou nasazené jako jedničky a dvojky, takže pokud by šlo vše podle papírových předpokladů, narazí na sebe ve finále.  Zatím byla vždy úspěšnější dvojice Nausch-Sluková s Hermannovou.  Mistrovství republiky bude na pražské Gutovce od prvního do třetího září.

David Prouza, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme