První velkoklub změní tradiční název. Vedení Washington Redskins ustoupilo sílícímu tlaku

Jeden z nejslavnějších týmů amerického fotbalu NFL změní po téměř 90 letech svůj název. Vedení Washington Redskins se podle zámořských médií tak rozhodlo kvůli sílícímu tlaku a protirasistickým protestům v USA. Nové jméno však zatím klub neoznámil.

Tento článek je více než rok starý.

Washington Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Washington Redskins v lize amerického fotbalu (na snímku), baseballisti Cleveland Indians nebo Chicago Blackhawks v NHL. To jsou příklady stovek týmů v USA, které mají v názvu nebo coby maskota symboly domorodých Američanů

Washington Redskins mají ve znaku indiána | Foto: Geoff Burke-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Washington změní název po nátlaku organizací za práva původních obyvatel, podle nichž je urážlivý. Majitel klubu Dan Snyder dlouho úpravu odmítal, nicméně začátkem července tým uvedl, že změnu zváží.

Rekordní smlouva z říše snů. Hrdina letošního Super Bowlu se klubu upsal za téměř 12 miliard

Číst článek

K odstranění termínu Rudokožci z názvu vyzval klub i jeho nejvýznamnější sponzor FedEx, jehož jméno nese stadion Washingtonu. Online prodejci už minulý týden stáhli zboží s klubovými předměty z prodeje.

Nové jméno zatím klub neoznámil, ale podle zámořských novinářů by to mělo být velmi brzy.

Tlak na přejmenování klubu vzrostl v minulých týdnech souběžně s protirasistickými protesty po smrti Afroameričana George Floyda při policejním zákroku. Název Redskins nesl klub od roku 1933, kdy ještě sídlil v Bostonu.

Washington's new nickname will not be announced yet because trademark issues are pending.

Read more ➡️ es.pn/304oMEb

05:38 – 13. 07. 2020

368 2123

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme