Za domácí násilí trest na deset zápasů. WNBA potrestala Williamsovou, přijde o třetinu sezony

Jedna z nejlepších střelkyň zámořské basketbalové ligy WNBA Riquna Williamsová přijde o téměř třetinu sezony kvůli domácímu násilí. Americká rozehrávačka týmu Los Angeles Sparks zbila bývalou přítelkyni a během incidentu navíc ohrožovala dalšího člověka pistolí. Za to jí vedení soutěže pozastavilo činnost na deset zápasů, což je jeden z nejdelších trestů v historii.

Tento článek je více než rok starý.

Los Angeles Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jedna z nejlepších střelkyň zámořské basketbalové ligy WNBA Riquna Williamsová

Jedna z nejlepších střelkyň zámořské basketbalové ligy WNBA Riquna Williamsová | Foto: Jevone Moore | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Williamsová do loňského léta držela pět let střelecký rekord WNBA. V září 2013 dala v jednom utkání 51 bodů. Před rokem ji překonala o dva body Australanka Liz Cambageová.

‚Asi to bylo znát.‘ Basketbalistka Voráčková odehrála na mistrovství Evropy své první zápasy této sezony

Číst článek

Letos 30. dubna Williamsovou zadrželi policisté. Snažila se násilím dostat do bytu bývalé přítelkyně na Floridě. Několikrát ji udeřila do hlavy, a když se je kolemjdoucí muž snažil od sebe odtrhnout, vytáhla z auta pistoli. Trestní řízení s Williamsovou pokračuje.

„Jakékoli násilí je pro nás nepřijatelné. Pokusíme se pomoci Riquně, aby se z této nešťastné situace poučila,“ uvedli představitelé WNBA. V této sezoně americká basketbalista dávala v průměru 11,5 bodu na zápas.

Nejtvrdší trest vedení soutěže udělilo v roce 2003 Rhondě Mappové za porušení dopingových pravidel. Tehdy ji z ligy vyloučilo.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme