Čeští baseballisté podlehli Korejcům 3:7. O vývoji utkání rozhodla nepovedená úvodní směna

Čeští baseballisté si na prestižním World Baseball Classic připsali druhou porážku. Po pěti inkasovaných bodech hned v první směně podlehli v Tokiu Korejcům 3:7. Ve skupině B mají oba soupeři na třetím a čtvrtém místě tabulky shodnou bilanci jedné výhry a dvou porážek.

Aktualizováno Tokio (Aktualizováno: 10:10 12. 3. 2023) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští baseballisté ve třetím zápase ve skupině na World Baseball Classic podlehli Koreji

Čeští baseballisté ve třetím zápase ve skupině na World Baseball Classic podlehli Koreji | Zdroj: Český baseball

O vývoji utkání s Koreou hodně napověděla už úvodní směna, kterou Asiaté vyhráli 5:0. Češi soupeře dotahovali v sedmé a osmé směně, ale porážku neodvrátili a soupeři podlehli 3:7.

Nadhazovač Lukáš Ercoli povolil v první směně pět odpalů, dal dvě mety zdarma, přišla i chyba v obraně a soupeř doběhl pro pět bodů. Ve druhé směně následoval homerun a Češi prohrávali 0:6.

„Dobré týmy se z toho oklepou, špatné se rozloží. To, že jsme dokázali bojovat do poslední směny mě moc těší. V jednu chvíli tam byly plné mety, náš pálkař ukázal charakter týmu a jsem na kluky strašně pyšný,“ hodnotil pro Radiožurnál Sport trenér Pavel Chadim.

Do hry přišel další levoruký nadhazovač Jeff Barto a útok Korejců umlčel. Až v sedmé směně mu odpálil homerun Kim Ha-song, který poslal míč za bariéru podobně jako ve druhé směně.

Český útok byl dlouho bezzubý. Hráči nezaznamenali čtyři směny odpal, nedostali se ani na metu a sbírali jeden strikeout za druhým. Osmkrát je sám vyautoval nadhazovač Pak Se-wung.

Až v páté směně poslal dvoumetový odpal do levého pole chytač Martin Červenka. Důvod k radosti ze dvou bodů měli čeští fanoušci v Tokyo Domu v sedmé směně, kdy po odpalu Matěje Menšíka doběhli na domácí metu Eric Sogard a Marek Chlup.

Třetí bod přidal tým v osmém dějství, v kterém hráči obsadili všechny mety a po tzv. divokém nadhozu skóroval Marek Krejčířík.

V závěrečném klání skupinové fáze se český tým v pondělí pokusí porazit Austrálii (4.00 SEČ).

Umístění do čtvrtého místa ve skupině zajistí baseballistům účast na příštím WBC v roce 2026. Teoreticky mají stále i šanci postoupit do čtvrtfinále, kam se dostanou dva nejlepší týmy ze skupiny.

jbk, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme