V zápase proti favorizovanému Japonsku vzdorovali čeští baseballisté pouze v úvodu, nakonec prohráli 2:10

Česká reprezentace ve druhém utkání na prestižním World Baseball Classic prohrála se světovými jedničkami Japonci po slibném začátku 2:10. V zaplněném Tokyo Domu vedl národní tým po dvou směnách 1:0, ale jeden z favoritů na triumf v turnaji rozhodl sedmi body v průběhu třetí a čtvrté směny a jeho nadhazovači zahráli 16 strikeoutů.

Tokio Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V druhém utkání na World Baseball Classic Češi nestačili na Japonce

V druhém utkání na World Baseball Classic Češi nestačili na Japonce | Zdroj: Český baseball

Proti českým reprezentantům stál na začátku zápasu jeden z nejrychlejších nadhazovačů světa, ale tvrdé rány Rokiho Sasakiho dokázali pálkaři zprvu trefovat.

V první směně Češi utišili přes 41 tisíc diváků poté, co Marek Chlup odpálil dvoumetrový odpal z nadhozu letícího rychlostí 164,2 kilometrů za hodinu a po špatném příhozu obrany po odpalu Martina Červenky doběhl pro první bod.

Český nadhazovač Ondřej Satoria dělal svými technickými nadhozy Japoncům problémy a pomohla mu i obrana, jako třeba rybička prvního metaře Martina Mužíka. Ve druhé směně se baseballisté dostali z nepříjemné situace, měli plné mety, ale skórovat soupeře nenechali.

Zlom zápasu

Obrat nastal ve třetí směně. Satoria sice vyřadil nadhozy největší hvězdu Šoheie Ohtaniho, ale pak Japonci doběhli po odpalech pro tři body. Satoria musel kvůli naplnění limitu 65 nadhozů na zápas střídat a Lukáši Hlouchovi se ve čtvrté směně nedařilo. Byl nepřesný, na jeho vrub šly čtyři body a ještě ve stejné směně střídal. Češi rázem prohrávali 1:7.

V páté směně přišel druhý český bod. Vojtěch Menšík a Eric Sogard odpálili a Červenka „stáhl“ pro doběh Menšíka. Další body už levoruký nadhazovač Hiroju Mijagi nepřipustil.

Budeme hrát proti hráčům, ke kterým vzhlížíme, říká kapitán Zýma před startem World Baseball Classic

Číst článek

Češi dělali od půlky zápasu změny v sestavě, ale dál byli vyrovnaným soupeřem. Obrana si v šesté směně vysloužila potlesk po dvojautu a dařilo se i nadhazovači Tomáši Duffkovi, jenž udržel dvě směny bez bodu. Až Filipu Čapkovi odpálil střídající Šugo Maki v osmé směně jediný homerun utkání.

Pak měl soupeř plné mety, přišel desátý bod a hrozící příval zastavil Jake Rabinowitz. Češi odehráli s Japonci všech devět směn, což se všeobecně považuje za úspěch.

Čeští baseballisté stále mají šanci bojovat i o čtvrtfinále, do kterého postoupí ze skupiny nejlepší dva týmy. K tomu potřebují porazit v neděli Koreu a v pondělí Austrálii.

Oba další zápasy českých reprezentantů ve skupině začnou ve 4.00 SEČ.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme