Z Luzumové je světová hráčka, chválí trenér Bašný. Na mistrovství světa zářila i Jeřábková

Povedené mistrovství světa skončilo pro české házenkářky ve čtvrtfinále. Také v něm ukázaly proti favorizovanému Nizozemsku kvalitní výkon, i když nakonec prohrály 26:30. Celkově obsadí národní tým na turnaji osmou pozici, a to je nejlepší umístění od rozdělení federace se Slovenskem.

Tento článek je více než rok starý.

Magdeburg/Německo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Jeřábková a Iveta Luzumová, dvě opory házenkářské reprezentace

Markéta Jeřábková a Iveta Luzumová, dvě opory házenkářské reprezentace | Foto: Alžběta Vejrostová | Zdroj: www.chf.cz

„Myslím, že potenciál tam je. Mladé holky, které dorůstají, jsou strašně šikovné, takže do budoucna to vidím dobře,“ věří pro Radiožurnál kapitánka Iveta Luzumová, že házenkářský tým může navázat nebo v dalších letech možná i vylepšit výsledek z aktuálního mistrovství světa.

Házenkářky prohrály s Nizozemskem a na mistrovství světa končí ve čtvrtfinále

Číst článek

Jenže mladé hráčky většinou potřebují ještě chvíli čas a pozitivní příklad. A právě od opory reprezentace se toho mohou hodně naučit. Na turnaji potvrdila Luzumová svoji pozici lídra.

„Vždycky to na ní hodně stálo, ale já tvrdím, že se dostala ještě o level výš. Ve své hře, organizaci hry, individuální hře i ve svém přístupu k zápasu. Vždycky to bylo dobré, ale něco k tomu přidala a teď se z ní stala opravdu prvotřídní světová hráčka,“ chválí trenér Jan Bašný přínos házenkářky bundesligové Thüringeru, která má velké zkušenosti i z Ligy mistryň.

Na turnaji měla reprezentace ještě jednu výraznou osobnost. Jednadvacetiletou Markétu Jeřábkovou, která patřila k nejlepším střelkyním.

 „Takovéhle šampionáty i evropské poháry, co hrajeme v Mostě, hráčku strašně moc posunou. Od minulého roku se po tomhle šampionátu zase o krůček lépe,“ přiznala hráčka, která se už prosazovala také loni na mistrovství Evropy.

Na aktuálním šampionátu se v ofenzivě, spolu s kapitánkou Luzumovou, starala o české góly právě Markéta Jeřábková, a byla jedním z důležitých tahounů národního týmu.

„Na tuhle roli je zvyklá z klubu, tím pádem nebyl takový problém se do ní dostat i tady. Je to kvalitní hráčka a uvidíme, co s ní bude dál,“ čeká i reprezentační trenér Jan Bašný, kam povede další házenkářská cesta mostecké Markéty Jeřábkové.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme