Z ringu na ulici a zase zpátky. Boxer Horváth chce vyzvat mistra světa

Boxerského mistra Evropy organizace WBO Štěpána Horvátha čeká jeden z nejdůležitějších zápasů kariéry. Pokud porazí ruskou hvězdu Magomeda Kurbanova, přiblíží se zápasu o titul mistra světa. Ještě před pár lety přitom neboxoval a žil na ulici.

Tento článek je více než rok starý.

Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Boxer Štěpán Horváth

Boxer Štěpán Horváth | Zdroj: Nedori

„Pořád cítím, že nejsem tam, kde bych měl být,“ říká nejlepší český profesionální boxer Štěpán Horváth. Ve 34 letech má v ringu výrazně pozitivní bilanci 18:5. Je mistrem Evropy organizace WBO v lehké střední váze, když v březnu porazil Němce Harmanna. Na největší zápasy kariéry ale teprve čeká.

Mayweather udržel neporazitelnost. McGregora porazil v desátém kole

Číst článek

V sobotu přijde jeden z nich. V ruském Čeljabinsku vyzve domácí hvězdu Magomeda Kurbanova, jehož bilance vypadá hrozivě. Všech svých jedenáct zápasů mezi profesionálními boxery vyhrál, z toho dal devíti soupeřům KO.

Pokud Horváth Rusa na jeho půdě porazí, zřejmě dostane možnost vyzvat mistra světa organizace WBO ve své váhové kategorii.

Z ulice zpátky do ringu

Před pár lety o něčem takovém přemýšlet nemohl. Boxoval sice od dvanácti let, dostal se i do reprezentace, jenže se mu nepodařila kvalifikace na olympijské hry do Pekingu v roce 2008.

„Začalo tím hodně špatné období. Dva roky jsem nic nedělal. Chvíli jsem byl dokonce na ulici. Rodina se mě snažila podporovat, ale já o to nestál a chtěl jsem si poradit sám,“ líčí rodák z Chomutova.

Boxer Štěpán Horváth | Zdroj: Nedori

Znovu se vrátil k boxu. Stal se profesionálem a pomohlo mu pozvání do nově vzniklého týmu v Plzni, tam se mohl začít tréninku věnovat naplno.

Sport mu pomáhá i lidsky. „Jde mi o to, abych byl dobrý člověk. Aby lidé věděli, že boxování, trénink, výhry i porážky jim dají to, že si budou v životě vědět rady. Čím víc toho ve sportu dokážu, tím víc lidí mohu motivovat,“ věří.

Aktuálním mistrem světa organizace WBO v lehké střední váze je Portoričan Miguel Cotto, který před dvěma týdny porazil Japonce Kamegaie. 36letého boxera s největší pravděpodobností dostane právo vyzvat vítěz zápasu Kurbanova s Horváthem.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme