‚Výborný blokař, na své parametry dost pohyblivý.‘ Basketbalisty Nymburka posílil pivot Hankins

Basketbalisty Nymburka posílil americký pivot Zach Hankins, kterého v týmu českého mistra čeká první profesionální angažmá. Dvaadvacetiletý hráč, který si v letní lize NBA zahrál za Philadelphii, se středočeskému celku upsal na rok s opcí.

Tento článek je více než rok starý.

Nymburk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nymburk se před nadcházející sezonou rozhodl pro razantní změny u zahraničních hráčů a Hankins v týmu nahradí sedmadvacetiletého Michaela Myerse. Rodák z Michiganu má za sebou působení v druhé NCAA ve Ferris State, které v roce 2018 dovedl k triumfu v soutěži.

Nikdy jsem nelitoval toho, že jsem z NBA odešel a dál nepokračoval, říká basketbalista Welsch

Číst článek

Sezonu zakončil s průměrem 15 bodů, deset doskoků a tři bloky a byl zvolen hráčem roku i nejužitečnějším hráčem závěrečného turnaje. Naposledy nastupoval za Xavier University v první divizi NCAA a s úspěšností střelby 68,6 procenta byl nejlepším hráčem ligy. V průměru nasbíral 10,6 bodu a 5,2 doskoku.

Ve čtyřech zápasech letní ligy NBA Hankins odehrál v průměru 9,5 minuty a přidal 3,75 bodu a 2,2 doskoku.

„Nedokážu posoudit, jestli měl nějaké jiné nabídky, ale pro nás bylo důležité, že k nám opravdu chtěl. Jako klub nás znal a dokonce si získal informace od našeho bývalého hráče Adama Hesse. Projevil eminentní zájem za nás hrát, což byl důležitý faktor,“ uvedl v tiskové zprávě generální manažer Nymburka Rudolf Šimeček.

„Našli jsme v něm hráče parametrů, které nám v minulosti chyběly. Je to výborný blokař, což trenérovi sedělo do jeho představ vykrytí obrany. Líbilo se nám i to, jak pracuje pod košem v útoku. Na své parametry je dost pohyblivý. Trochu mu chybí kila, ale to nahrazuje atletičností,“ přidal Šimeček.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme