Začíná cyklistická Vuelta. Mám tu nejvyšší motivaci, přiznává vítěz Tour de France Froome

Od roku 1999 se nestalo, že by některý cyklista vyhrál dva velké etapové závody v jednom roce za sebou. Giro d'Italia, Tour de France i Vuelta a España jsou ohromně náročné a přichystat se dokonale byť na jeden z nich je velké umění. Letos by to rád změnil jeden hubený Brit, Chris Froome. Chybí mu k tomu jediné - zajet nejlépe ze všech v sobotu začínající Vueltu.

Tento článek je více než rok starý.

Nimes (Francie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cyklisté při horské etapě (ilustrační fotografie)

Cyklisté při horské etapě (ilustrační fotografie) | Zdroj: Reuters
Přehrát

00:00 / 00:00

Britský cyklista Chris Froome se chce na Vueltě pokusit získat další vítězství na Grand Tour

Poprvé v historii se cyklisté vydají na trať Vuelta a España z Francie. Ze země, kde největší úspěchy kariéry vybojoval Brit Chris Froome. Právě čtyřnásobný vítěz Tour de France je jedním z největších favoritů posledního velkého etapového závodu sezóny.

„Není snadné pokračovat hned po Tour. Nechat mysl ve střehu a připravit se rovnou na další Grand Tour, další třítýdenní závod chvíli po Tour de France,“ říká Froome.

„Především letos, s tím tlakem v závěru, kdy by bylo úplně přirozené dojet do Paříže a nechat ze sebe všechno spadnout. Prostě si sednout a vypnout po takhle intenzivním období,“ dodal čtyřnásobný vítěz Staré dámy.

To udělat nemohl. Porážku od svých soupeřů nejenom z Tour útlý bojovník původem z Afriky nechce dopustit. Jeho Sky poskládal prý nejsilnější tým, co kdy na Vueltu vyslal a Froome chce vyhrát. Nejen proto, že by to bylo jeho vůbec první vítězství v tomto horkém závodu.

„Nikdo v novodobé éře nevyhrál double Tour - Vuelta. Bylo to naposledy snad v roce 1955, kdy se to povedlo. Je to těžké, zvlášť, když se Vuelta posunula až za Tour. A je to ještě větší výzva než se zaměřit jen na Tour de France. Takže v tomhle nemůže být moje motivace vyšší,“ přiznává britský jezdec v rozhovoru pro Cycling Weekly.

Dvojnásobný šampion Tour de France se loučí. Po Vueltě skončím, oznámil Alberto Contador

Číst článek

A co mají říkat jeho soupeři? Alberto Contador zažil neúspěch na Tour a Vueltou se loučí s bohatou kariérou. Ital Nibali má za sebou sezónu bez velkého vítězství. Nejel na Tour, a tak by měl mít plno sil. Bojovat bude i jeho krajan Fabio Aru nebo věčně hladový Francouz Bardet.

Ti všichni se budou chtít na skoro 3330 kilometrech trati ukázat a ideálně si v Madridu obléknout červený dres pro celkového vítěze. Na startu v Nimes naopak nebude žádný český cyklista.

Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme