Začíná jubilejní 25. ročník české ligy amerického fotbalu. Hned první kolo nabídne pražské derby

Stadion Viktorie Žižkov hostí v neděli první zápas jubilejního 25. ročníku české ligy amerického fotbalu. V pražském derby vyzvou Prague Lions obhájce titulu Prague Black Panthers. První zápas sezony začíná ve 14:00.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prague Black Panthers se stali českými mistry v americkém fotbale

Prague Black Panthers se stali českými mistry v americkém fotbale | Zdroj: ČTK

Prague Black Panthers vstupují do nové sezony z pozice týmu, který vyhrál Czech Bowl pětkrát za sebou. Proti nim stojí nejstarší tým ligy Prague Lions. Podle hráče Panterů Zbyňka Kysilky bude první zápas sezony nabitý emocemi.

Dvě mouchy jednou ranou. Ostravu Steelers úspěšně vede tandem hrajících trenérů

Číst článek

„Náboj v pražském derby je obrovský. Spousta hráčů se zná navzájem, všichni se poznáváme, známe se, někdy jsme spolu dokonce i hráli., takže napětí je tam vždycky obrovské,“ řekl Radiožurnálu Kysilka.

Že půjde o prestižní soubo,j potvrzuje i Lukáš Růžek z Prague Lions, který se vrací po zranění kolene.

„Chceme je porazit, protože loni se nám to nepovedlo ani jednou.“

Pražské derby se odehraje na stadionu Viktorie Žižkov. Hodně času zabere příprava hřiště, kde se musí například postavit vysoké branky na americký fotbal. Další změnou je oproti klasickému fotbalu systém čar na hřišti.

„Příprava Žižkova trvá přes deset hodin určitě. Základem je lajnování – americký fotbal je typický tím, že na hřišti je spousta čar a proti klasickému fotbalu je strašně moc, jsou tam velká čísla a lajnování musí být precizní,“ říká ligový PR manažer Radim Kroulík.

V prvním zápase sezony budou mít rozhodčí k dispozici video. Tuto možnost už mohli využívat v loňské sezoně a v tomto ohledu předběhl americký fotbal ten klasický o necelý rok. Důvodem zavedení videa byla velká chyba rozhodčích ve finále Czech bowlu v roce 2016.

David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme