Medaile pro český zápas. Adéla Hanzlíčková je ve finále mistrovství Evropy

Adéla Hanzlíčková postoupila na mistrovství Evropy v zápase do finále a získá první medaili z velké seniorské akce v kariéře. Čtyřiadvacetiletá reprezentantka se ve čtvrtek v Bukurešti utká o titul s úřadující mistryní světa Allou Čerkasovovou z Ukrajiny. Český zápas slaví zisk medaile z ME po deseti letech.

Bukurešť Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adéla Hanzlíčková na Mistrovství Evropy do 23 let (archivní foto)

Adéla Hanzlíčková na Mistrovství Evropy do 23 let (archivní foto) | Foto: Martin Gábor

Hanzlíčková cestou do finále váhy do 68 kg vyhrála tři duely. Nejprve porazila Danute Domikaityteovou z Litvy 5:3 na body a ve čtvrtfinále položila na lopatky německou soupeřku Marii Selmaierovou.

Slzy a rozmačkaná láhev. Vůbec jsem to nebyla já, litovala zápasnice Hanzlíčková

Číst článek

V semifinále pak zdolala trojnásobnou evropskou šampionku z nižších váhových kategorií Anastasiji Grigorjevovou z Lotyšska 7:2.

„Povedlo se mi stoprocentně prodat dobrou formu, kterou jsem v posledních týdnech nabrala a která se ukázala už na posledním přípravném turnaji v Bulharsku na začátku března,“ uvedla Hanzlíčková v tiskové zprávě českého svazu.

„Cítila jsem se dnes fyzicky dobře, naštěstí jsem zvládla těžkou kvalifikační bitvu s Litevkou, a pak už jsem se cítila na žíněnce velmi jistě. Rozhodně se ale s postupem do finále nespokojím a zítra udělám vše pro to, abych získala titul,“ prohlásila.

Maximem české olympioničky bylo na ME dosud páté místo z roku 2014 a byl to také její nejlepší výsledek z velké akce mezi dospělými. Dosud sbírala medaile pouze v mládežnických a juniorských kategoriích.

V roce 2014 získala bronz na ME juniorů, z evropských šampionátů do 23 let má tři stříbra. Ve stejné věkové kategorii si předloni přivezla bronz i z MS.

Čeští a českoslovenští zápasníci vybojovali na mistrovství Evropy 55 medailí včetně pěti nejcennějších. O dosud poslední kov se před deseti lety postaral Marek Švec, bronzový v řeckořímském stylu v kategorii do 96 kg.

O dva roky dříve získal David Vála stříbro, posledním českým mistrem Evropy se v roce 2001 stal Petr Švehla.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme