Zápasnice Hanzlíčková skončila na mistrovství světa v osmifinále, podlehla olympijské vítězce z Ria

Zápasnice Adéla Hanzlíčková prohrála na mistrovství světa v Kazachstánu v osmifinále váhové kategorie do 68 kilogramů. Letošní vicemistryně Evropy se nedostala do oprav, neboť její japonská přemožitelka Sara Došová podlehla hned v následujícím kole.

Tento článek je více než rok starý.

Nur-Sultan/Kazachstán Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zápasnice Adéla Hanzlíčková (v modrém)

Zápasnice Adéla Hanzlíčková (v modrém) (ilustrační foto) | Zdroj: Profimedia

V prvním utkání se Hanzlíčková zdržela na žíněnce jen pár sekund, litevskou soupeřku Danute Domikaityteovou rychle položila na lopatky. V osmifinále pak pětadvacetiletá česká reprezentantka nestačila na Došovou, která je olympijskou vítězkou z Ria de Janeiro 2016.

Předloňská mistryně světa Došová však ve čtvrtfinále podlehla Tamyře Mariamě Mensahové z USA. Hanzlíčková by se do oprav dostala v případě, že by Japonka postoupila až do finále.

Účastnice olympijských her v Riu Hanzlíčková byla na šampionátu v Nur-Sultanu poslední českou zástupkyní. O nejlepší výsledek se postaral čtvrtfinálovou účastí Artur Omarov, osmý mezi řecko-římskými zápasníky do 97 kg. V kazašské metropoli se bojovalo také o olympiádu, letenky do Tokia si zajistili zápasníci a volnostylařky do pátého místa.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme