Zápas s Maďarskem bude o všechno, burcují basketbalistky. Hrozí, že nepostoupí ze skupiny

Ze čtyřčlenných skupin nepostupují na mistrovství Evropy basketbalistek v Praze a Hradci Králové do play-off jen poslední týmy. Pokud Češky nezvládnou dnešní utkání s Maďarskem, zřejmě budou právě ony tím jedním ze čtyř výběrů, pro které turnaj po základní části skončí.

Tento článek je více než rok starý.

Hradec Králové Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalistky čeká na domácím ME klíčový zápas

Basketbalistky čeká na domácím ME klíčový zápas | Zdroj: ČTK

Úvodní porážka s Ukrajinou sice nebyla tak úplně překvapivá, ale dostala svěřenkyně Ivana Beneše do nezáviděníhodné pozice.

„Určitě to bude zápas o všechno. Od začátku moc dobře víme, že se my a Maďarky popereme o postup," ví moc dobře Karolína Elhotová a Ilona Burgrová, jak důležité utkání je dnes od 18 hodin v Hradci Králové čeká.

Basketbalistky brzdila nervozita. Strašně brzo jsme sklopily hlavy, říkají po prohře s Ukrajinou

Číst článek

Poslední český soupeř Španělky jsou totiž jasný favorit a zatím i suverénní, souboj s Maďarskem tak velmi pravděpodobně určí, který tým skončí ve skupině na poslední a tedy jediné nepostupové příčce. Rozhodne, jestli bude šampionát z českého pohledu úspěšný nebo nikoliv.

„Základ je si to nepřipouštět. Víme, že Maďarky jsou papírově asi slabší než my, ale vyhraje ten, kdo do toho dá víc rvavosti a srdce," burcuje kapitánka Kateřina Elhotová,.

Křídelnice národního týmu i pražského USK se v posledních dnech potýkala se střevními problémy. I ona si přeje hodit předchozí zápas za hlavu, ale to se lépe říká, než dělá.

„Potřebujeme si vzpomenout na zápasy v přípravě a hlavně si odpočinout a vypnout hlavu. Nemyslet jen na basket. Už jsme nějakou dobu spolu a taky to začíná být náročné," říká Elhotová.

Výhodou na české straně může být taky o dvě hodiny delší odpočinek a tedy i čas na regeneraci, protože Maďarky nastoupily k úvodnímu zápasu turnaje až po českých basketbalistkách, a Španělkám podlehly o 14 bodů. I dnes požene Češky plný zimní stadion, ale to samo o sobě stačit nebude.

„Je to hlavně o naší obraně, možná budeme dávat málo, ale jsme dobré obranářky a útok přijde s dobrou obranou. Musíme se poučit z chyb a vlétnout na ně. Já týmu věřím, že to zvládneme," uzavírá rozehrávačka Petra Záplatová.

Jestli dojde na její slova a bude po zápase s Maďarskem co slavit, bude jasno kolem osmé hodny večer. Zápas začíná v 18:00.

Jakub Kanta, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme