Závadové nevyšla rozplavba polohového závodu. Nezvládla jsem to, sypala si popel na hlavu

Plavkyně Barbora Závadová na mistrovství světa v Budapešti nenaváže na páté místo z Kazaně. V rozplavbě polohového závodu na 400 metrů skončila až osmnáctá a do finále se nepodívá. „Na finále jsem měla, ale nezvládla jsem to,“ mrzelo čtyřiadvacetiletou Češku.

Budapešť Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Závadová zaplavala v českém rekordu.

Barbora Závadová zaplavala v českém rekordu. | Foto: Martin Sidorjak | Zdroj: ČSPS

Závadové se rozplavba nevydařila, s časem 4:46,75 minuty skončila až na osmnáctém místě. K postupu do finále by potřebovala zaplavat téměř o deset sekund lepší čas. Za svým nejlepším výkonem, jenž je zároveň českým rekordem, zaostala o více než jedenáct vteřin.

Se svým výsledkem v polohové štafetě na 400 metrů tak pochopitelně nemohla být spokojená. „Hodně mě to mrzí. Na finále jsem podle všech tréninkových ukazatelů měla, ale nezvládla jsem to. Mám se pořád co učit,“ sypala si popel na hlavu v rozhovoru pro Radiožurnál.

O jedno místo unikla účast ve finále ženské polohové štafetě. Kvarteto Simona Baumrtová, Martina Moravčíková, Lucie Svěcená a Anna Kolářová skončilo v rozplavbách deváté, 45 setin sekundy za osmou Británií.

V závěrečný den šampionátu bude mít české bazénové plavání ve finále jen Jana Micku, kterého čeká závod na 1500 metrů. V sobotu do něj postoupil díky novému českému rekordu jako čtvrtý nejrychlejší.

Martin Charvát, Michal Sobotka, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme