Pilot formule 3 Staněk dojel ve sprintovém závodě ve Spa druhý. V celkovém pořadí zůstává šestý

Český pilot Roman Staněk obsadil ve sprintovém závodě formule 3 v belgickém Spa druhé místo. Získal tak své třetí pódium v sezoně. Závod vyhrál Brit Oliver Bearman. Stupně vítězů doplnil na třetím místě Rus Alexander Smoljar.

Spa-Francorchamps (Belgie) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Monopost Romana Staňka

Monopost Romana Staňka | Foto: Diederik van der Laan | Zdroj: Reuters

Staněk obsadil v páteční kvalifikaci páté místo. Ve sprintu se otáčí pořadí prvních dvanácti z kvalifikace, takže český pilot do závodu startoval z osmého místa. 

Už první kolo přineslo mnoho předjížděcích manévrů a také incidentů, na kterých vydělal později vítězný Bearman. Závod byl přerušen v šestém kole po dramatické nehodě Zana Maloneyho a Olivera Goetheho. Oba piloti z nehody vyvázli bez větších zranění. V tu chvíli byl Staněk na pátém místě.

Restart závodu si vedoucí Bearman skvěle pohlídal. Od té chvíle své vedení bezpečně kontroloval a dojel si pro svůj premiérový triumf v F3.

I Staňkovi se restart povedl. V 11. kole se dostal před Breda Benavidese a o dvě kola později i před Smoljara. Cílem projel český pilot jako třetí, ale jeho týmový kolega Johny Edgar měl pětisekundovou penalizaci, která ho z druhé příčky sesunula těsně pod stupně vítězů.

V celkovém pořadí zůstává Staněk na šestém místě, ale na příčku před ním ztrácí jen dva body. V čele šampionátu se osamostatnil Francouz Isack Hadjar, který dojel devátý a díky dvěma získaným bodům se odpoutal od svého krajana Victora Martinse, který nebodoval. 

V neděli je na programu hlavní závod, do kterého jezdci odstartují podle svého umístění v kvalifikaci.

lis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme