‚Je to moje druhá rodina.‘ Cyklista Štybar zůstane ve stáji Deceuninck-Quick Step až do roku 2021

Zdeněk Štybar prodloužil o dva roky smlouvu s cyklistickou stájí Deceuninck-Quick Step. Jezdit za ni bude do roku 2021, v tu dobu bude český závodník součástí elitního belgického týmu WorldTour už deset let.

Brusel Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český cyklista Zdeněk Štybar před úvodní časovkou

Český cyklista Zdeněk Štybar před úvodní časovkou | Zdroj: Reuters

Třiatřicetiletý Štybar s belgickou stájí spolupracuje od roku 2011. Tehdy s ní uzavřel první kontrakt coby trojnásobný mistr světa v cyklokrosu.

Hvězdný Ineos má před Tour de France další problém. Po Froomeovi skončil v nemocnici obhájce Thomas

Číst článek

„Prodloužení smlouvy pro mne hodně znamená. Mám s každým v týmu skvělé vztahy a mám radost, že mi vždy věřili,“ uvedl Štybar na webu Deceuninck-Quick Step. „Je to moje druhá rodina a jsem rád, že zůstávám další dva roky. A doufám, že to budou nejlepší dva roky mojí kariéry,“ dodal.

Štybar v barvách Quick Stepu slavil dosud 17 vítězství včetně etap na Tour de France (2015) a Vueltě (2013) a třech klasikách Omloop Het Nieuwsblad, E3 Harelbeke (obě letos) a Strade Bianche (2015).

„Hodně pro nás znamená, že Zdeněk zůstává. Je to zkušený jezdec, všeuměl a jeho přínos je patrný na výsledcích týmu. Je to vítězný typ, má na to instinkt a znalosti. Nesmírně si na něm ceníme neúnavné a nesobecké práce pro ostatní,“ konstatoval šéf stáje Patrick Lefevere.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme