‚Koleno už mě vůbec nelimituje.‘ Štybar překonal zdravotní trable a čeká ho nabitý podzimní program

Po závodním výpadku se Zdeněk Štybar v následujících týdnech rozhodně nudit nebude. Český cyklista je po problémech s kolenem už v pořádku a může mít daleko optimističtější myšlenky než na konci srpna, kdy na poslední chvíli přišel o start na Tour de France.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdeněk Štybar

Zdeněk Štybar | Zdroj: Profimedia

Kvůli koronavirové krizi se cyklistický kalendář tento rok hodně proměnil a řada závodů byla zrušena. Jako třeba jedna z nejslavnějších klasik Paříž - Roubaix.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zdeňka Štybara čeká v druhé polovině října nabitý program. Více v příspěvku Františka Kuny

Na netradiční režím si zvykají i samotní cyklisté. A výpadek je znát. Štybar třeba dojel nedávno v Belgii v další klasice s názvem Brabantský šíp v osmé desítce s pětiminutovou ztrátou na vítěze.

„Je to doopravdy cítit. Když začínám sezonu, tak jsem většinou v dobré formě a dobře připravený,“ řekl Štybar Radiožurnálu.

Nejen koronavirus, ale i zraněné koleno tak limitovaly Štybara v podzimním programu. Teď už by ale podle zpráv od českého cyklisty z jeho domova v Belgii mělo být snad všechno v pořádku. Tedy skoro.

Černý dojel v časovce na Giru pátý, dominoval mistr světa Ganna. Celkové vedení si upevnil Almeida

Číst článek

„Koleno už mě vůbec nelimituje. Aby toho ale nebylo málo, tak jsem dostal ještě zánět žaludku, z toho se také tak nějak dostávám. Při závodě mě to trochu limituje, protože žaludek to nestráví a nemůžu se pořádně najíst.“

A pokud si bývalý cyklokrosař a teď elitní český silničář tak trochu stěžoval na výpadek ze závodního rytmu, v druhé polovině října to bude moct rychle dohnat. Program má nabitý.

„V neděli mám závody Kolem Flander, poslední klasiku. Pak bych měl jet hned na Vueltu,“ říká Štybar, který bude mít po nedělním závodě Kolem Flander jen pondělí na přesun na start posledního závodu Grand Tour v sezoně. Vuelta startuje hned v úterý.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme