Zdráhala je nejlepším střelcem ME házenkářů, titul berou Španělé

Český kapitán Ondřej Zdráhala se stal s 55 góly nejlepším střelcem ME házenkářů v Chorvatsku. Ve finále Španělé porazili Chorvatsko 29:23.

Záhřeb Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Zdráhala

Ondřej Zdráhala | Foto: Antonio Bronic | Zdroj: Reuters

Švédové drželi v Záhřebu se španělským favoritem krok jen v první půli, v níž vedli až o tři góly. Celek z Pyrenejského poloostrova ale na přelomu poločasů šňůrou pěti branek otočil stav a v druhém dějství už dominoval.

Fičák, zázrak, tým ukázal neskutečnou sílu, chválí trenér Filip házenkáře

Číst článek

Španělé už dvakrát dokázali vyhrát mistrovství světa, na evropském šampionátu se ale dočkali zlata až nyní. Předchozí čtyři finále v letech 1996, 1998, 2006 a předloni přemožitel českého týmu ze základní skupiny prohrál.

Švédové na páté prvenství z mistrovství Evropy nedosáhli, i tak mohou z Chorvatska odjíždět spokojení, neboť získali první velkou medaili od stříbra na olympijských hrách v roce 2012.

V zápase o třetí místo porazili Francouzi Dány 32:29 a berou bronzové medaile.

Český kapitán Ondřej Zdráhala se stal s 55 góly nejlepším střelcem ME házenkářů v Chorvatsku. Druhého Dána Mikkela Hansena předčil o 12 branek.

„V každém případě se to dobře poslouchá. Kdyby se mě na to někdo zeptal před turnajem, před rokem nebo před dvěma, tak bych mu to nevěřil,“ řekl už před finálovými boji Radiožurnálu Ondřej Zdráhala.

Český celek na šampionátu v Chorvatsku poprvé od roku 2010 postoupil ze základní skupiny a nečekaně obsadil šesté místo, čímž vyrovnal historické maximum z roku 1996.

Mistrovství Evropy házenkářů v Záhřebu:
Finále:
Španělsko - Švédsko 29:23 (12:14)
Nejvíce branek: Sole 5/3, Balaguer 5, Dujšebajev 4/1, Entrerríos a Ariňo po 4 - Nielsen 5, Ekberg 4/1, Wanne a Zachrisson po 3. Rozhodčí: Gubica, Miloševič (oba Chorv.). Sedmimetrové hody: 5/4 - 2/1. Vyloučení: 2:3.

O 3. místo:
Francie - Dánsko 32:29 (17:14)
Nejvíce branek: N. Karabatic 9, Mahé 5/1, Abalo a Sorhaindo po 5 - Lindberg 12/1, Lauge Schmidt a Mortensen po 4.

ČTK, mva Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme