Zlatou přilbu v Pardubicích vyhrál Australan Doyle. Nejlepší Čech Milík skončil jedenáctý

Loňské vítězství v 71. ročníku plochodrážního závodu Zlatá přilba v Pardubicích obhájil Australan Jason Doyle. V šestičlenném finále skončili za mistrem světa z roku 2017 Lotyš Andžejs Lebeděvs a Polák Patryk Dudek. Předloňský vítěz Václav Milík byl jako nejlepší z českých závodníků jedenáctý.

Tento článek je více než rok starý.

Pardubice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítězství obhájil Australan Jason Doyle

Vítězství obhájil Australan Jason Doyle | Zdroj: ČTK

Po 90 letech od úvodního ročníku tradičního závodu se Doyle stal osmým jezdcem ve Zlaté přilbě, který dokázal vítězství obhájit. Povedlo se mu to navíc přesně v den jeho čtyřiatřicetin.

Posledním plochodrážníkem, kterému se povedl stejný kousek, byl Doyleův krajan Leigh Adams, který v letech 1999 až 2001 vyhrál dokonce třikrát po sobě.

Z jízd ve vylučovacích skupinách se do čtvrtfinálové fáze dokázali vedle nasazených Milíka a mladého Jana Kvěcha probít ještě dva čeští jezdci Josef Franc a Zdeněk Simota. Do semifinále ale proklouzl pouze Milík. Po dvou třetích místech šel s nadějí na postup i do závěrečné třetí jízdy své semifinálové skupiny, ale dojel až čtvrtý, což bylo na finále málo. V malém finále skončil Milík pátý.

Zlatá přilba, 71. ročník závodu na ploché dráze v Pardubicích:
Finále A: 1. Doyle (Austr.), 2. Lebeděvs (Lot.), 3. Dudek (Pol.), 4. Fricke (Austr.), 5. Lindbäck (Švéd.), 6. J. Holder (Austr.).
Finále B: 1. Vaculík (SR), 2. Žagar (Slovin.), 3. Ch. Holder (Austr.), 4. Kulakov (Rus.), 5. Milík (ČR), 6. Aarnio (Fin.).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme