Rozzuřený čínský cyklista po etapě napadl soupeře, vyloučili ho i s celým týmem

Drsnou dohru měla sedmá etapa cyklistického závodu Tour of Hainan. Čínský cyklista Wang Sin pěstmi napadl osádku vozidla švýcarského týmu. Jako zbraň chtěl použít i pumpičku, ale to už stihla zasáhnout policie. Agresivního jezdce i celou jeho stáj vyloučili ze závodu, navíc museli opustit ostrov.

Tento článek je více než rok starý.

Chaj-nan/Čína Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ani ne 50 kilometrů před koncem 7. etapy závodu Tour of Hainan doprovodný vůz švýcarského národního týmu zpomalil, aby uvolnil cestu cyklistům, všichni se dokázali vyhnout, jen Wang Sin upadl. V tu chvíli vztekle mrštil bidonem do okénka auta, ještě horší výstup ale předvedl o několik desítek minut později.

Na Tour hrdina, na Vueltě vyvrhel. Cyklista Barguil nepomohl kolegovi, tým ho poslal domů

Číst článek

Videozáznam, který koluje po sociálních sítích, ukazuje situaci po dojezdu etapy. Wang Sin v něm pěstmi napadl jednoho z členů švýcarského týmu, povalil ho na zem a našel si druhého.

Pěsti mu zřejmě nestačily, protože se vrátil k autu svého týmu, z kufru vytáhl nožní pumpu a zřejmě ji chtěl použít jako zbraň. Řádění šíleného cyklisty v tu chvíli zastavila policie.

Jedním z napadených byl i bývalý německý cyklista Danilo Hondo. „Ani jsme ho nezasáhli, je to vidět z videa. Prostě trefil kolo jiného jezdce a na nás si chtěl vybít vztek,“ řekl Eurosportu s tím, že jeho tým chtěl po etapě konflikt urovnat, ale dočkal se jen výbuchu hněvu.

Organizátoři závodu vyloučili Wang Sina i celou jeho stáj Keyi Look. Celý tým musel opustit ostrov Chaj-nan a podle pořadatelů se na něj už nesmí vrátit.

„Jeho chování je neakceptovatelné a vůbec neodráží čínskou cyklistiku. Lidé na ostrově jsou známi jako velmi přátelští,“ stojí v prohlášení.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme