Oštěpař Železný nejlepším atletem Evropy

Český oštěpař Jan Železný převzal pozdě večer ve švédském Malmö cenu pro nejlepšího atleta evropského kontinentu za letošní rok. V anketě, kterou vyhlašuje Evropská atletická asociace, Železnému jednoznačně přiřkli prvenství odborníci i příznivci atletiky prostřednictvím internetového hlasování.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Jsem rád, protože při takovémto hlasování posílají své hlasy i lidé, kteří sportovce neposuzují jen podle rekordů. Proto jsem se také cítil svým způsobem zavázán a přijel si do Švédska cenu osobně vyzvednout,“ řekl při ceremoniálu trojnásobný olympijský vítěz a nejlepší český, evropský i světový atlet letošního roku.

Zatímco v anketě o nejlepšího atleta Evropy zvítězil Železný už v roce 1996, titul mistra Evropy mu v bohaté sbírce jako jediný schází. V ženské kategorii zvítězila oštěpařka a olympijská vítězka ze Sydney Norka Trine Hattestadová. Na ceremoniál do sousedního Švédska ale nepřijela a cenu přijala doma. Včera se totiž zúčastnila přijetí úspěšných norských olympioniků u norského krále Haralda.

Markéta Kaclová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme