Oštěpařka Špotáková famózně zakončila životní sezónu

Česká oštěpařka Barbora Špotáková stanovila nový světový rekord, který má nyní hodnotu 72,28 metru. Ve svém posledním letošnímu startu na Světovém atletickém finále, které hostí německý Stuttgart, hned prvním hodem překonala tři roky staré maximum Kubánky Osleidys Menéndezové o víc jak půl metru. Dokázala tak triumfovat ve světovém finále potřetí za sebou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oštěpařka Barbora Špotáková hodila světový rekord

Oštěpařka Barbora Špotáková hodila světový rekord | Zdroj: ČTK

Úřadující olympijská vítězka a mistryně světa potvrdila pověst královny prvních pokusů a deklasovala zbytek startovního pole. Druhou Němku Christinu Obergföllovou porazila o rovných devět metrů, třetí skončila další domácí oštěpařka Steffi Neriusová. Asi největší aktuální soupeřka české závodnice Ruska Maria Abakumovová, stříbrná z Pekingu, se dnes divákům nepředstavila, protože během sezony nenasbírala na mítincích Zlaté ligy dostatek bodů.

Sedmadvacetiletá rodačka z Jablonce nad Nisou stylově završila svou dosud nejúspěšnější sezonu, ve které si o víc jak pět metrů vylapšila svoje osobní maximum. Díky tomu, že dnes dolétl její oštěp za hranici světového rekordu, si vydělala přes dva miliony korun.

Jakub Kanta, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme