Oštěpařka Špotáková hodila český rekord

Česká výprava na atletickém mistrovství Evropy v Göteborgu dnes medaili nezískala, ale může v ní směle doufat v neděli sn ohledem na formu oštěpařky Barbory Špotákové. Pětadvacetiletá vrhačka se fantasticky uvedla v kvalifikaci, kterou hned prvním hodem vyhrála v novém českém rekordu 66,12 metru.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Špotáková

Barbora Špotáková | Zdroj: ČTK

V boji o medaile dnes naopak velmi rychle vyklidila pozice tyčkařská rekordmanka Pavla Hamáčková, jež skončila desátá. Stejné umístění vybojoval i překážkář Stanislav Sajdok, nad jehož síly byl postup ze semifinále. Neuspěla ani žádná ze tří českých štafet a Špotákovou nenapodobila oštěpařská kolegyně Jarmila Klimešová.

Hamáčkové se finále nepovedlo a stadion opustila v době, kdy favoritka a pozdější vítězka Jelena Isinbajevová z Ruska ještě zdaleka ani nezačala skákat. Bronzová medailistka z loňského MS si připsala průměrný výkon 435 centimetrů a takřka celá soutěž se odehrála bez ní.

Sajdok dosáhl v semifinále času 13,71 sekundy a zaostal o tři setiny za svým osobním rekordem, který si s ideální podporou větru vytvořil v pátek v rozběhu.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme