Ostrava a Liberec jsou v semifinále Poháru ČMFS

Fotbalový pohár Českomoravského svazu zná jména prvních dvou semifinalistů. Ligový lídr z Ostravy porazil na domácím stadionu Brno 1:0, a liberecký Slovan si poradil s Blšany 2:0 zásluhou dvou branek Michala Pospíšila. Zbylé dva postupující ze čtvrtfinále určí zítřejší zápasy, ve kterých Příbram přivítá Spartu a jediný druholigista z Jihlavy Teplice.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ČMFS

ČMFS

Jediným střelcem utkání na Bazalech se stal v 33. minutě útočník Žůrek, který poslal za Belicova záda milimetrový Matušovičův centr. Ostravští porazili tým z jihu Moravy podruhé během necelých tří týdnů a zůstávají v boji také o druhou nejcennější klubovou trofej na domácí scéně. Svého soupeře pro semifinále se dozvědí v pondělí. Ofenzivně laděný tým domácích si soupeře podmanil jednoduchou kombinací ve středu pole, častými narážečkami a rychlým přechodem do útoku.

Baník Ostrava - 1. FC Brno 1:0 (1:0)

Branka: 33. Žůrek.
Rozhodčí: Královec - Vodička, Zlámal.
ŽK: Hoffmann - Křivánek, Švancara, Schuster. ČK: 88. Hoffmann.
Diváci: 6410.

Pod Ještědem se první půlhodina zápasu nesla ve znamení neplodné převahy domácích a jediný vzruch přinesla 27. minuta, kdy Slepička umístil míč do blšanské sítě. Při předchozí přihrávce asistent rozhodčího Hojsík ovšem signalizoval ofsajd a gól neplatil. Liberec si vše vynahradil o chvíli později, kdy si Pospíšil naběhl na kolmou přihrávku a vsítil první branku. Gólovou pojistku přidal Liberec zkraje druhého poločasu. Valachovič prudce vypálil, Chvalovský míč vyrazil a Pospíšil doklepl míč pohotově do sítě. Liberec byl aktivnější až do závěrečného hvizdu, a z postupu mezi nejlepší čtyři se raduje naprosto zaslouženě.

Slovan Liberec - Chmel Blšany 2:0 (1:0)

Branka: 33. a 49. Pospíšil.
Rozhodčí: Jiřík - Amler, Hojsík.
ŽK: Polák, Slepička - Pešír, Zelenka.
Diváci: 4280.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme