Ostrava je v čele tabulky nejvyšší fotbalové soutěže

Fotbalisté nováčka první ligy z Opavy se dočkali v pátém kole první výhry v letošním ročníku. O domácí vítězství nad Příbramí se postaral dvěma góly ze Sparty hostující útočník Filip Dort, který si připsal premiérové trefy v nejvyšší soutěži. Na výhru stále čekají Synot, České Budějovice a Blšany.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gambrinus liga

Gambrinus liga | Foto: Jan Rosenauer

Synot si připsal pod vedením provizorní trenérské dvojice František Ondrůšek, Miloslav Machálek a před zraky Karla Jarolíma, který tým v pondělí převezme, druhý bod v ročníku za bezbrankovou remízu v azylu v Drnovicích proti Zlínu. Českobudějovičtí mohli ulehčit pozici trenéru Pavlu Tobiášovi, ale o vítězství nad Teplicemi přišli po vyrovnávací brance Romana Lengyela tři minuty před koncem. Bez bodu tak zůstávají jen Blšany, které v 'domácím' prostředí v Příbrami prohrály s nováčkem z Plzně 1:2.

Fotbalisté Ostravy se po výhře nad Žižkovem dostali se do čela tabulky, kde setrvají minimálně do konce pondělní dohrávky Liberec - Brno. Třetí jsou Teplice, které remizovaly 1:1 v Českých Budějovicích.

Jihočeši tak získali první bod a jsou patnáctí. Za nimi jsou s pěti porážkami Blšany, které dnes nestačily na nováčka z Plzně.

Výsledek - 5. kolo:

Synot - Zlín 0:0, Žižkov - Ostrava 1:2 (0:1), Blšany - Plzeň 1:2 (1:1), České Budějovice - Teplice 1:1 (1:0), Opava - Příbram 3:2 (1:1).

Předehráno: Slavia - Jablonec 0:0, Olomouc - Sparta 1:1 (0:1).

Vladimír Vokál Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme