Ottawa zahájila konferenční finále vítězstvím

Hokejisté Ottawy zvítězili v prvním finále Východní konference NHL v Buffalu 5:2 a ujali se vedení v sérii 1:0. Senátoři rozhodli o vítězství třemi góly v závěrečné třetině. Nejlepším hráčem utkání byl útočník Ottawy Jason Spezza, který zaznamenal gól a asistenci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stanley Cup

Stanley Cup

Ottawa přestřílela hráče Buffala skoro dvojnásobně. "Je to důvod k obavám. Zvlášť když mají spoustu tvořivých hráčů," řekl kanonýr Sabres Jason Pominville.

Sabres bojovali a ve druhé třetině se jim podařilo vyrovnat na 2:2. Oba góly vstřelili v situaci pět na pět, zatímco Ottawa skórovala v oslabení, ve dvou přesilovkách a pak při power play domácích. Vítěznou branku dal Rus Saprykin. Hráč čtvrté formace, kterého klub získal krátce před uzávěrkou přestupů z Phoenixu, začal play off na tribuně.

Ottawa neznervózněla, když přišla o vedení, ani tehdy, když diváci začali pokřikovat na jejího gólmana Emeryho. Ten je v Buffalu nepřítelem číslo jedna od února, kdy zmlátil v bitce tehdejšího brankáře domácích Birona. Na Emeryho ale posměšné skandování jeho jména dopad nemělo.

Buffalo má nelichotivou bilanci: ze čtrnácti sérií play off, ve kterých prohrálo první zápas, uspělo v jediné. Shodou okolností to bylo proti Ottawě v roce 1997. Hokejisté Sabres zdolali svého nynějšího soupeře ve všech třech případech, kdy se s ním v play off utkali.

Finále Východní konference - 1. zápas:

Buffalo - Ottawa 2:5 (1:2, 1:0, 0:3)

Branky: 11. Afinogenov, 29. Lydman - 5. Fisher, 8. Alfredsson, 48. Saprykin, 56. Spezza, 60. McAmmond
Střely na branku: 20:34
Diváci: 18.690
Stav série: 0:1

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme