Pacanda už je zase ve formě. Odnese to dnes Sparta?

Milan Pacanda, jedna z největších nadějí českého fotbalu posledních let, figuruje na seznamu možných sparťanských posil, který se minulý týden objevil hned v několika denících. Víc než přestup ale zajímá brněnského útočníka dohrávaný duel 28. kola Gambrinus ligy, v němž nastoupí proti svému možnému budoucímu zaměstnavateli.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gambrinus liga

Gambrinus liga | Foto: Jan Rosenauer

Vynikající technik a driblér, kterému v rychlosti a v tahu na branku vůbec nepřekáží balón, vlétl ve svých ještě ne dvaceti letech mezi českou fotbalovou smetánku skvěle a byl jednou z vycházejících hvězd ligy. Před dvěma lety ale jeho útočné kousky přeťal zákrok žižkovského Hunala a Pacanda marodil víc než dva roky. Když pak vyléčil koleno, přišel k dalším menším zraněním, jako třeba k vykloubenému ramenu a návrat se mu protahoval. V letošní sezoně je už ale fit a na hřišti začíná být zase vidět. Dal deset gólů a spolu s Tumou se dělí o 4. a 5. příčku v tabulce kanonýrů. "Obavy ze zranění už nemám. Neženu se do nějakých "šprajců" bezhlavě. Když vidím, že obránce je u míče jasně dřív, tak souboj vypouštím. Ale to dělá každý. Už nepřemýšlím při fotbale nad tím, že by se mi mohlo něco stát," říká už snad stoprocentně uzdravený fotbalista. Je starší, zdá se být i vyrovnanější a rozumnější a to nejen na trávníku. Na odchod z Brna teď nepomýšlí. "Změna? Letos občas sedím i na lavičce, takže zatím se musím prosadit do základní sestavy, dávat góly, ukázat se, abych mohl vůbec někam odejít. To je pro mě prvořadé."

Pacandu nechávají klidným i novinové spekulace o jeho možném odchodu do Sparty. I když je brněnským odchovancem, jeho dres obléká od osmi let, motivace v Brně mu nechybí. "Je to u mě trochu jiné v tom, že jsem byl dva roky zraněný. Když odečtu tohle období, tak v Brně zase tak dlouho nejsem, zase tolik jsem toho tady neodehrál. Motivace mi nechybí, pořád to beru tak, že v Brně mám ještě co dokazovat. Kdyby nabídka přišla, zapřemýšlel bych nad ní. Nic víc," tvrdí odhodlaně čtyřiadvacetiletý útočný štírek. Teď nakonec může být v Brně spokojen. Mužstvo se zvedlo, je v klidu herně, problémy nemá klub ani s penězi. "Loni jsme hráli o záchranu, letos jsme ve větší pohodě. Ve středu tabulky to sice není o poháry, ale pořád máme o co hrát - o body a pro lidi. V průběhu zimy přišel další sponzor, všechno je naprosto v pořádku i v tomto směru," libuje si Pacanda.

Jediné, co mu trošku chybí, to je stadion Za Lužánkami. Z něj se v této sezoně Brno přestěhovalo na menší stánek v Králově Poli, kam za ním ale tolik fanoušků cestu nenašlo. "Je to škoda, líp se hraje před plným hledištěm, zvedá to sebevědomí a v Brně byly návštěvy dřív vysoké. Do Králova Pole zatím chodí málo fanoušků." To by se ale mohlo v pondělí odpoledne změnit. Přijede totiž Spartu a na tu mají Brňáci odjakživa pifku. A i pro hráče Stavo Artikelu má zápas svoji zvláštní atmosféru. "Určitě je to pro nás jiný zápas, i když Sparta už na titul nedosáhne. Je tady v Česku ale dlouhodobě nejlepší a hrát proti ní je určitě hodně motivující," uzavírá Milan Pacanda, možná budoucí sparťanský útočný hrot z Brna.

Miroslav Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme