Pála zřejmě bude u fedcupového týmu pokračovat

Sice to byly pořádné nervy, ale české tenistky si nakonec postup do play off o elitní Světovou skupinu I Fed Cupu vybojovaly. Ve víkendovém duelu na brněnském výstavišti porazily Slovensko 3:2 a jméno soupeře pro červencovou baráž se dozví už zítra po losu v Londýně. Kdy ale budou vědět, jestli jejich nehrajícím kapitánem zůstane Petr Pála?

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Pála

Petr Pála | Zdroj: ČTK

Petr Pála, sám stále aktivní deblista, si v dramatickém souboji užil na lavičce chvílemi řádně nervózní premiéru. "Hlavně v posledním utkání jsem tam chtěl občas skočit a hrát sám. Ale nakonec to bylo výborný," připomněl Petr Pála vítěznou rozhodující čtyřhru, ve které dvojice Květa Peschkeová, Nicole Vaidišová zdolala ve třech sadách pár Dominika Cibulková, Janette Husárová.

Dvaatřicetiletý vítěz šesti turnajů okruhu ATP ve čtyřhře nahradil na konci minulého roku Aleše Kodata, který se nečekaně své role vzdal. Debut Pálovi, který měl smlouvu jen na zápas se Slovenskem, vyšel. "Petr zvládl premiéru výtečně," říká prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka. "Umí s hráčkami mimo kurt, na něm je to vždy trochu vyhecované a ne každý je úplně koučovatelný. Ale jak má tým sestavit, jak ho má připravit, jak má komunikovat s hráčkami, to dělá na jedničku."

Je tedy jasné, že Ivo Kaderka má zájem na pokračování Petra Pály u českého fedcupového týmu. "Nepřepodkládám, že by mělo dojít ke změně. Ale nicméně musíme dodržet určité formální procedury, než bude potvrzen na další období."

Což tedy znamená, že Petr Pála dostane od vedení svazu nabídku pokračovat u fedcupového týmu. I on sám s tím chvíli po brněnském vítězství nad Slovenskem počítal. Ale v nejbližších dnech to řešit nebude. "Mám teď práci v Ostravě při utkání Davis cupu s Belgií. Pokud nabídka přijde, musím zvážit všechny okolnosti, svůj tenis, cíle týmu a tak dál." Ale současně přiznává, že práce s družstvem v čele s Vaidišovou a Šafářovou by ho lákala. "Asi bych se přiklonil k pokračování."

Takové rozhodnutí by potěšilo také Ivo Kaderku, podle kterého by možnost pracovat s talentovaným a mladým týmem mohla být pro Petra Pálu i životní šancí. "Protože jednak už má své roky, moc dlouho už asi hrát nebude. A mít pod sebou takový perspektivní tým se nepodaří vždy, může s ním udělat velkou kariéru."

Jasno by mělo být v nejbližších týdnech.

Filip Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme