Pardubice porazily Třinec potřetí, a jediná výhra je dělí od finále

Do vedení 3:2 na zápasy jdou v semifinálové sérii play-off hokejové extraligy mezi Pardubicemi a Třincem Perníkáři. Ti potvrdili výhodu domácího kluziště, a porazili Oceláře jasně 7:2. Branky domácích vsítili Divíšek, Mudroch, dvě Petr Sýkora, Blažek, Janecký a Tvrdík. Čestné úspěchy hostí zaznamenali Janků a Ivan. O postupu můžou Perníkáři rozhodnout v neděli na ledě Třince.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

HC IPB Pojišťovna Pardubice

HC IPB Pojišťovna Pardubice | Foto: Jan Rosenauer

Pardubický trenér Miloš Říha musel opět řešit potíže s obranou, protože vedle zraněných Zábranského a Michala Sýkory nemohl nastoupit ani Novotný. Do zadních řad se tak znovu zařadili útočníci Janecký a Pospíšil. Vstup do utkání vyšel hostům, kteří se po 64 vteřinách ujali vedení. Čakajíkovo nahození brankář Svoboda vyrazil jen před sebe a Janků ho z dorážky překonal. Úvodní gól na chvíli rozpoutal sérii šancí. Nejdříve pálil zpoza obránce třinecký Zadina, na jeho pokus odpověděl Pištek. Pak po Pletkově nahození neuspěl proti Svobodovi Král, na druhé straně byla nebezpečná Dubnova tečovaná střela. Následně přišly slabé chvíle třineckého obránce Malinského. Nejdříve mu sebral puk Petr Sýkora, ale na Lakosila nevyzrál. Ve 14. minutě Malinský minul puk na útočné modré čáře, po pravém křídle unikl opět Petr Sýkora a Divíšek po jeho přihrávce pohodlně skóroval. Na začátku druhé části měli blíže k vedoucí brance opět svěřenci Pavla Marka, jenže po Štefankově střílené přihrávce v brankovišti zachránil situaci Duben a ve 25. minutě opět zaúřadoval Petr Sýkora. Dostal se s Mudrochem do přečíslení proti Jančaříkovi a pardubický bek poslal puk přesně k tyči Lakosilovy branky.

Oceláři pak promarnili množství příležitostí ke smazání náskoku domácích. Marek v přesilové hře v jasné šanci minul puk, Skořepa zamířil z dorážky do horní tyče a neuspěli ani Hašek a Janků. V závěru třetiny přečkaly Pardubice oslabení, s návratem vyloučeného Mudrocha na led našlápl Petr Sýkora, ujel opět Malinskému a rychlý brejk zakončil mezi betony třineckého brankáře. Hned po osmnácti sekundách třetí části však zase inkasovali Východočeši. Na Ivanovu ránu neměl Svoboda nárok. Vzápětí se vyznamenal proti Pavelkovi a Marek opět neměl přesnou mušku. Získat domácím znovu dvoubrankový náskok mohl Kudrna, který nahradil v sestavě Rolínka, ale bekhendem přehodil branku. Deset minut před koncem v přesilové hře už uspěl Blažek, jenž hrál svůj 499. extraligový zápas. V 54. minutě ještě završil své skvělé představení Petr Sýkora. Vystihl nepřesnou rozehrávku soupeře a Lakosila podruhé přelstil. Třinecký gólman si vypil kalich hořkosti až do dna. V 58. minutě ho nejdříve překvapil odskok puku po nahození kapitána Janeckého a sedmý gól přidal za chvíli Tvrdík.

ČSOB Pojišťovna Pardubice - Oceláři Třinec 7:2 (1:1, 2:0, 4:1)

Branky a nahrávky: 14. T. Divíšek (P. Sýkora), 25. Mudroch (P. Sýkora, Pácal), 40. P. Sýkora (Mikeska), 51. T. Blažek (Lubina, Jaroslav Kudrna), 54. P. Sýkora, 58. Janecký, 58. Tvrdík (Pištek, D. Pospíšil) - 2. Janků (Čakajík), 41. Ivan.

Rozhodčí: Nečas, Minář - Bláha, Pešek.
Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0.
Diváci: 9300 (vyprodáno).

Stav série: 3:2.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme