Pardubice si zachovaly naději na mistrovský hokejový titul

Pouze deset minut dělilo hokejisty pražské Slavie od zisku extraligového titulu v pátém zápase finálové série v Pardubicích. Domácí však dokázali zlikvidovat v závěru dvoubrankové vedení soupeře a díky gólu padesát vteřin před koncem prodloužení zároveň snížili stav série na 2:3. Šesté utkání je na programu v úterý v Praze.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Extraliga

Extraliga

Tak jako v celém zápase, v prodloužení pokračovala hra plná skvělých momentů, která však směřovala k samostatným nájezdům. Padesát vteřin před koncem je ale odmítl Lubina. Jeho střela od modré skončila pod horní Málkovou tyčkou a uchovala tak šance Východočechů na titul.

Výsledek - finále, 5. zápas:

ČSOB Pojišťovna Pardubice - Slavia Praha 4:3 v prodl. (1:1, 0:2, 2:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 8. P. Sýkora (D. Pospíšil, Janecký), 50. Lubina (Mikeska, Kropáč), 57. Kolář, 70. Lubina (P. Sýkora) - 8. R. Dlouhý (M. Kopecký), 40. Jaroš, 40. Duda (Antoš). Rozhodčí: Kolísek, Husička - Guth, Rittich. Vyloučení: 7:7. Využití: 2:0. Diváci: 9300. Stav série: 2:3.

Sestavy:

Pardubice: A. Svoboda - Mudroch, Zábranský, Čáslava, Pácal, A. Novotný, Duben - Jaroslav Kudrna, Mikeska, Lubina - P. Sýkora, Janecký, D. Pospíšil - Kropáč, Tvrdík, Pištek - Kolář, Koukal, Průcha.

Slavia Praha: Málek - Kadlec, Hejda, J. Novák, Kolařík, Posmyk, Graňák - Šaffer, Beránek, Sailer - Duda, Fadrný, Antoš - - Jaroš, M. Kopecký, R. Dlouhý - Hruška, Klepiš, Tomica.

Vladimír Vokál Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme