Pardubice v prvním semifinále uštědřily Třinci "desítku"

Debaklem skončilo první semifinálové utkání hokejové extraligy Českého Telecomu. Pardubice v něm porazily třinecké Oceláře 10:2, když po dvou brankách vstřelili Michal Sýkora a Kolář. Brankář hostí Vlastimil Lakosil, jenž ve čtvrtfinále proti Vítkovicím neinkasoval gól přes dvě stě minut, raději opustil po páté brance svoje místo. Druhé utkání této série je na pořadu zítra znovu na ledě Pardubic.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Extraliga

Extraliga | Foto: Jan Rosenauer

Brankové hody předeslal už úvod, z obou stran nezvykle otevřený. Na jedné straně se zastřeloval třinecký Pletka, na druhé zase minul Koukal úplně odkrytou branku poté, co Lakosil neodhadl situaci a vyjel za kotoučem hluboko do pole. Výbuch nadšení v nabité hale však způsobila poprvé až akce druhého útoku domácích; Mikeska ideálně předložil puk Pištekovi a Lakosil se už proti střele slovenského křídelníka nestačil včas přesunout. Obrovskou šanci k vyrovnání spálili Janků s Markem, oba v krátkém sledu za sebou orazítkovali tyčku Svobodovy branky. Jenomže červené světlo se rozsvítilo na druhé straně v době, kdy do konce první třetiny scházelo pouhých třináct sekund. Lubina se při přesilovce Třince neohroženě probil po levé straně až před Lakosila, který jeho pokus o blafák ještě zlikvidoval, ale dorážka pardubického křídla z téměř nulového úhlu skončila za zády překvapeného brankáře hostí. Lubina je specialistou na góly v oslabení; ve čtvrtfinálové sérii proti Znojmu dal hned dva. Potom v rozmezí pouhých 39 sekund překonali Lakosila dvakrát pardubičtí bratři Sýkorové, a když o něco později proměnil mladíček Kolář další nájezd, Lakosil raději přepustil svoje místo v brance Horčičkovi. Jenomže ani třinecký náhradník neměl svůj den; inkasoval stejný počet branek jako jednička týmu. Ještě ve druhé třetině si sám srazil Pospíšilem nahozený puk do sítě. O vítězi zápasu bylo prakticky rozhodnuto, a tak si domácí trenér Říha mohl dovolit šetřit nastydlého Mikesku a do hry se zapojil i slovenský kanonýr Kropáč. Byl to právě on, kdo vypracoval na začátku závěrečného dějství akci, po níž obránce Duben vstřelil do odkryté branky sedmou branku, a ještě v téže minutě přidal další úspěch Kolář. Hosté byli psychicky na dně, o čemž svědčí Králův osobní trest do konce zápasu, gól Janků byl už jen labutí písní třineckého mužstva. Domácí excelovali a k radosti diváků dotáhli utkání k dvoucifernému vítězství.

ČSOB Pojišťovna Pardubice - Oceláři Třinec 10:2 (2:0, 4:1, 4:1)

Branky a nahrávky: 6. Pištek (Mikeska), 20. Lubina (Mudroch), 28. M. Sýkora (Mudroch, T. Blažek), 29. P. Sýkora (Pácal), 33. Kolář (Koukal), 38. Pospíšil, 42. Duben (Kropáč), 42. Kolář (Pácal), 50. M. Sýkora (Lubina), 57. Průcha (Koukal, M. Sýkora) - 21. Gřegořek (Zadina), 53. Janků (Pavelek, Čakajík).

Rozhodčí: Homola, Nečas - Guth, Rittich.
Vyloučení: 3:6, navíc R. Král (Třinec) do konce utkání. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0.
Diváci: 9300 (vyprodáno).

Stav série: 1:0.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme