Pardubice vzaly Třinci vítr z plachet

Hokejisté Třince si po druhém utkání semifinále play-off České pojišťovny věřili - v Pardubicích vyhráli 4:3, srovnali stav série na 1:1 a těšili se na zápasy v domácím prostředí. Jenže hned ten první se jim nepovedl - Východočeši byli aktivnější a zaslouženě uspěli.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Extraliga

Extraliga | Foto: Jan Rosenauer

Pardubice přitom přijely do Třince jen s pěti obránci, hru v zadních řadách si musel znovu vyzkoušet Otakar Janecký. Improvizace v sestavě ale před Adamem Svobodou příliš vidět nebyla, hosté si dokázali prostor před brankou pohlídat a nepustili Oceláře do očekávaného tlaku. Zápas nabídl i řadu nečistých zákroků na obou stranách, ten první předvedl pardubický obránce Duben už po devíti sekundách zápasu, nakonec se ale dohrálo v relativním klidu.

Po bezbrankové první třetině otevřel skóre Koukal, který si po spolupráci nejmladšího pardubického útoku poradil s Lakosilem i v hodně těžké situaci. Vyrovnat se povedlo Markovi, který se natlačil do ideální střelecké pozice přes dva hráče hostujícího týmu, ale pak už dávali góly jen hosté. Ve druhé třetině Kropáč a Pácal a ve třetí ještě Blažek upravili stav zápasu na konečných 1:4.

Branky a nahrávky: 27. Marek (Janků) - 23. Koukal (Kolář, Průcha), 32. Kropáč (Mikeska), 38. Pácal (Blažek, Lubina), 43. Blažek (Mudroch, Pácal). Rozhodčí: Homola, Nečas - Bláha, Pešek. Vyloučení: 9:11. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 4750. Stav série: 1:2.

Sestavy:

Třinec: Lakosil - Gřegořek, J. Malinský, L. Procházka, Jančařík, Čakajík, Štefanka - Zadina, Král, Pletka - Janků, Marek, Pavelek - Bordowski, Meluzín, Zbořil - Ivan, Martynek, Skořepa.

Pardubice: A. Svoboda - Novotný, Duben, Pácal, Mudroch, Čáslava, Janecký - Kropáč, Mikeska, Pištek - P. Sýkora, Divíšek, Tvrdík - Kudrna, Blažek, Lubina - Kolář, Koukal, Průcha.

Tomáš Lörincz Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme