Párová čtyřka medaili nezískala

Až páté místo obsadila česká párová čtyřka ve složení David Jirka, Milan Doleček, Václav Chalupa a Tomáš Karas ve finále mistrovství světa v britském Etonu. Svěřenci trenéra Sergeje Kruťjakova, kteří v letošní sezoně vyhráli Světový pohár, tak stejně jako před rokem zůstali na šampionátu bez medaile. Titul obhájili Poláci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

polská posádka se raduje v vítězství na MS

polská posádka se raduje v vítězství na MS | Foto: AFP

Čeští veslaři postoupili do finále díky třetím místům v rozjížďce i semifinále. Zaostali za konkurencí hned po startu a na mezičasech se pohybovali na pátém místě, 500 metrů před cílem byli dokonce poslední. V nepříznivých podmínkách se ale nakonec posunuli o jednu pozici výše. Olympijští vítězové z Ruska totiž závěr zcela nezvládli. Jirka a spol. tak v Etonu dopadli ještě hůře než v loňském roce, kdy obsadili čtvrté místo.

V lodi, která na olympijských hrách v Aténách získala stříbrné medaile, zůstal od té doby pouze Jirka. Karas se do posádky vrátil po roční přestávce. Trenér Kruťjakov se mimo jiné musel vyrovnat s odchodem Davida Kopřivy, jenž přestal veslovat vrcholově, a letos nemohl počítat ani s Jakubem Hanákem, jenž měl v úvodu sezony zdravotní problémy a pět týdnů netrénoval.

Ze zisku zlatých medailí se radovali suverénní Poláci, kteří se ujali vedení hned po startu. O zbývající dva cenné kovy bojovali dlouho Rusové, Ukrajinci a Estonci. Po odpadnutí ruských veslařů si pro stříbro dojeli Ukrajinci, kteří své hlavní soky porazili o sedm desetin vteřiny.

Česká výprava se tak ze světového šampionátu vrátí stejně jako před rokem se dvěma medailemi stejných hodnot, o které se v sobotu postarali skifaři Miroslava Knapková a Ondřej Synek. Knapková byla druhá, Synek třetí.

Příští rok se mistrovství světa uskuteční na přelomu srpna a září v Mnichově a bude zároveň hlavní kvalifikací na olympijské hry v Pekingu 2008.

Filip Grim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme